Vitello – nu til let øvede læsere

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»Drengen de kaldte Vitello« er hastigt på vej til en status som en moderne »Emil fra Lønneberg«. Og nu er seks af de nyklassiske højtlæsningsbøger af Kim Fupz Aakeson blevet læsepædagogisk bearbejdet, så lixtallet er endt på 17. Dermed kan let øvede læsere selv give sig i kast med Vitello, møgungen William, den klamme kæreste Kamma og de andre fra rækkehusene ved ringvejen. Til gengæld må de nøjes med illustrationer i gråtoner.

I letlæsningsudgaverne er seks historier samlet i to bøger, henholdsvis »Drengen de kaldte Vitello« og »Vitello fra rækkehuset ved ringvejen«. De koster hver 130 kroner.

Om højtlæsningsudgaverne skrev Folkeskolens anmeldere blandt andet: »Herlige højtlæsningsbøge« og »Aakeson er suveræn med opremsninger af hvad som helst, der får sproget til at synge«.

Anmeldelse: Vitello er bagvendt

 

Powered by Labrador CMS