Der er kommet færre pædagog-ledere i skolen

Undervisningsministeren mener, at pædagoger skal være overalt i skolen - også i lederteams. Men den umiddelbare konsekvens af reformen, er, at der er blevet færre pædagog-uddannede ledere i skolen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

BUPL-formand: Hver tredje pædagog er kommet dårligt fra reformstart 

Pædagogers rolle i skolen blev i dag debatteret til en konference på Christiansborg. Undervisningsminister Christine Antorini sagde, at pædagog-bidraget blever bedst, hvis der sikres et ligeværdigt samarbejde mellem lærere og pædagoger.

"Derfor skal pædagoger være repræsenteret i alle form for teams - også i ledelsesteams", sagde Christine Antorini.

Det er formanden for pædagogernes fagforbund BUPL enig i, men han konstaterede, at det går stik modsat. 

"Samlet set er der færre pædagogledere nu, fordi der ikke er brug for lige så mange SFO-ledere. Til gengæld er der brug for flere i for eksempel indskolingen", sagde Henning Pedersen, der vil overvåge udviklingen.

Christine Antorini tror, det handler om et kulturskifte.

"Der er måske nogle, der ikke tidligere har set sig selv som leder. Det skal vi have vi have gjort noget ved", sagde hun.

Det fik en pædagog til at rejse sig og kommentere. Det bliver ikke automatisk sådan, at der kommer flere pædagogledere i skolen. Hvis en skoleleder ikke ønsker det, så sker det ikke, sagde hun.

Powered by Labrador CMS