Samrådet om folkeskolereformens betydning for idrætsforeningerne er åbent for alle og finder sted onsdag den 12. november 2014 kl. 9.00 i Folketinget.

Liberal Alliance kalder Antorini i samråd om reformslagside

Merete Riisager (LA) kræver i et samråd 12. november, at undervisningsministeren forholder sig til medlemsfaldet i idrætsforeninger, efter skolereformen er trådt i kraft. Desuden skal Christine Antorini forklare sin udtalelse om, at skolen kan dække elevers motionsbehov.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Jeg er dybt forarget over Antorinis udtalelser om, at bevægelse i skolen kan erstatte det frivillige foreningsliv. Det er dybt kritisabelt", siger Merete Riisager, der kalder det en "katastrofe", at regeringen med reformen har forlænget skoledagen.

Antorini: Måske dækker den åbne skole børnenes fritidsbehov

"Alle timer, der ikke er klassisk undervisning, skal afskaffes", siger hun.

Merete Riisager mener, at den lange skoledag allerede har store konsekvenser for det frivillige foreningsliv, både for antallet af aktive medlemmer og for mangfoldigheden af tilbuddene. 

Det præcise omfang er dog ukendt, og derfor vil Liberal Alliances undervisningsordfører have igangsat en kortlægning af, hvor mange aktive medlemmer, foreninger og forskellige idrætsgrene, der findes.

"Så vi om fem år kan se, hvad reformen har betydet".

Kan ministeren ikke have ret i, at skolen kan tage sig af børnenes motion?

"Det, at børn går i en forening med børn, der er interesseret i det samme, og med voksne, der underviser i en specifik sportsgren, giver en helt anden ramme, end skolen kan tilbyde. At Antorini ikke forstår betydningen af det frivillige foreningsliv, er forkasteligt".

Det er Folketingets børne- og undervisningsudvalg, som har kaldt i samråd, hvor også Kulturminister Marianne Jelved står for skud.

Samrådet er åbent for alle og finder sted onsdag den 12. november 2014 kl. 9 på Christiansborg.

Antorini besøgte skole, der er reformeret indefra

 

Læs mere

Læs mere om samrådet og alle Merete Riisagersspørgsmål til ministrene på Folketingets hjemmeside.

Powered by Labrador CMS