Fra præsentationen af folkeskolereformen i 2012

Politikere holder nøje øje med reformen

Det er for tidligt at evaluere på folkeskolereformen understreger partiernes skoleordførere over for Jyllands-Posten. Men den skal evalueres løbende, og både SF og Venstre erklærer sig klar til at gribe ind, hvis der faresignaler.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»Sådan en reform tager år at indføre, men man kan jo godt sige, at hvis det går helt galt, og prøverne viser noget helt galt - terminsprøverne til vinter eller noget andet, hvor vi kan se, at der virkelig er nogle store faresignaler - skal vi overveje, om der er et eller andet, vi skal tage op", siger Venstres nye folkeskoleordfører Louise Schack til avisen.

En ny undersøgelse fra Danmarks Lærerforening har vist, at 9 ud af 10 lærere ikke føler, de har tid nok til forberedelsen, og formanden for Skolelederforeningen Claus Hjortdal har påpeget, at  reformen ikke var "så velfinansieret, som man blev stillet i udsigt".

Det får både Annette Vilhelmsen, SF, og Alex Ahrendtsen fra Dansk Folkeparti til at udtrykke bekymring: "Hvis det viser, at den er underfinansieret, har regeringen et kæmpe forklaringsproblem, og det bliver vi nødt til at følge op på om et års tid", siger Alex Ahrendtsen til Jyllands-Posten.