Helium og syv andre kortfilm danner grundlag for nyt undervisningsmateriale.

Nyt materiale bruger kortfilms-perler i religionsundervisningen

I samarbejde med folkekirken udgiver Filmmagasinet Ekko otte nordiske kortfilm, der kan både kan bruge til konfirmationsforberedelse og i skolens religionsundervisning.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er ikke nødvendigvis fordi de otte udvalgte kortfilm bygger på kristne budskaber. Men de behandler alle etisk og eksistentielle emner. Derfor kan de både anvendes i konfirmationsforberedelsen, men også i dansk og religionsundervisningen i kristendomskundskab.

Filmmagasinet Ekko og folkekirken, der står bag udgivelsen, forklarer desuden, at der følger undervisningsmateriale med til alle filmene.

"Folkekirken behøver ikke nødvendigvis vise portrætfilm om Jesus for at få konfirmander til at forholde sig til tro. Ved at indgå et samarbejde med Ekko kan folkekirken supplere biblens historier med et filmsprog, de unge forstår," siger Rebecca Rudd, som er mediekonsulent ved Helsingør Stift, i en pressemeddelelse.

Udgivelsen er støttet af Det Danske Filminstitut og Stiftsrådet i Helsingør Stift. Og håbet er, at initiativet kan åbne endnu mere samarbejde.

"I Finland støtter kirken via en fond film- og tv-produktioner med flere millioner kroner hvert år. Det kunne man også godt forestille sig herhjemme", mener Rebecca Rudd

Mere åben indgang til tro Blandt filmene på dvd'en er Anders Walters danske Oscar-vinder "Helium" om en døende dreng og hans ven, som opfinder et fantasirige for at forsone sig med døden. Det er første gang, at den magisk-realistiske film bliver tilgængelig på dvd i Danmark.

"Jeg kan huske, hvordan jeg selv stod af på kristendommen i konfirmationsforberedelsen, fordi vi blev stopfodret med film om Bibelen. Med 'Helium' håber jeg, at kommende konfirmander kan få en mere åben indgang til at diskutere tro", kommenterer Anders Walter.

For Ekkos chefredaktør Claus Christensen har samarbejdet med folkekirken været et interessant møde med den teologiske verden.

"Teologer læser et plot med lidt andre briller, end vi er vant til her i huset. Men mange kunstneriske kortfilm behandler eksistentielle emner på en måde, som de unge virkelig kan forholde sig til," siger han.

Ud over 'Helium' indeholder dvd'en norske 'Bawke og Sniffer', svenske 'Bror min' og 'Djur jag dödade förra sommaren' samt danske '3000 meter', 'Overgang' og dokumentaren 'Side om Side'. Læs mere via link til højre for artiklen.

Læs mere

Ekko: Kortfilm og konfirmander

Powered by Labrador CMS