Lærer Helle Breilev i "callcentret", som de kalder forberedelseslokalet på Fladsåskolen. Fagbaldet Folkeskolen føler Helle Breilev i det første år med reformen - læs meget mere i Folkeskolen nr. 18

Mange har fået egen arbejdsplads på skolen

Langt de fleste lærere får en arbejdsplads på skolen, 89 procent, men en fjerdedel fortæller i en ny undersøgelse, at arbejdspladsen endnu ikke er klar. Det viser en spørgeskemaundersøgelse gennemført i slutningen af september.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

65 procent af de lærere, der har arbejdsplads på skolen, skal ikke dele den med nogen, viser panelundersøgelsen foretaget af Scharling Research for fagbladet Folkeskolen. Især de jyske lærere har fået arbejdspladser, mens københavnerne er den gruppe, der har fået færrest arbejdspladser på skolen.

Blandt de, der skal dele arbejdsplads, mener de fleste at det er gnidningsløst. Det er helt andre problemer som manglende tid til forberedelse, der fylder hos lærerne i undersøgelsen.

Enkelte har valgt at skrive en kommentar i undersøgelsen om lærerarbejdspladserne. Her skriver nogle, at de har problemer med støj. Andre fortæller, at de skal gå et godt stykke og flytte rundt på materialer hele tiden.

"Jeg kan ikke samle mig om forberedelse, når en støjende 3. klasser "bor" ved siden af min arbejdsplads, og jeg tilfældigvis har timer til at forberede mellem 12 og 14", skriver én.

Kolleger eller en larmende kopimaskine lige udenfor døren til arbejdsrummet er også forstyrrende elementer.

11 procent af lærerne har ikke en arbejdsplads på skolen.

"Det sværeste er at svigte eleverne"