Gratis undervisningsforløb om den nye dokumentarfilm om Ekstra Bladet

Gyldendal har udgivet et digitalt undervisningsforløb om den aktuelle dokumentarfilm "Ekstra Bladet uden for citat". Frem til 1. december kan du bruge undervisningsforløbet gratis.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvis du er hurtig kan du lave et forløb i din danskklasse i udskolingen om dokumentarfilmen "Ekstra Bladet uden for citat". Nemt og ganske gratis.

Gyldendal har nemlig udgivet et digitalt undervisningsforløb til danskundervisningen i de ældste klasser om dokumentargenren, hvor fire centrale klip fra filmen udgør kildematerialet.

Forløbet ligger på Gyldendals fagportal - se det direkte link til højre. Og frem til 1. december kan du bruge det uden at betale en krone.

Forløbet er blevet til i et samarbejde mellem Gyldendal og Danish Documentary, og lærebogsforfatteren og fagkonsulenten i Undervisningsministeriet Charlotte Rytter har stået for tilrettelæggelsen.

Læringsmål

Forløbet har følgende læringsmål:

"Når du er færdig med forløbet  • kan du analysere et uddrag af en dokumentar med fokus på både indhold, virkemidler og intention  • kan du præsentere dine analytiske iagttagelser i både ord og billeder  • har du viden om, hvad der kendetegner en dokumentarfilm • har du viden om, hvordan du kan analysere og forstå en dokumentarfilm • har du viden om og forståelse af, hvordan nyheder bliver til".

Gratis i godt en måned

Gyldendals fagportalen er almindeligvis en betalingsportal, men frem til 1. december er forløbet om "Ekstra Bladet uden for citat" altså frit tilgængeligt for alle.

 

Læs mere

Undervisninsforløbet om "Ekstrabladet. Uden forCitat"

Powered by Labrador CMS