Lærere fik svømmeundervisning på skemaet igen

John Nygaard, Lars Søndergaard Pedersen og Morten Ovesen har fået genetableret svømmeundervisning for 4. klasserne på Gug Skole i udkanten af Aalborg. Hver torsdag i 16 uger cykler lærerne turen til svømmebassinet i Gigantium med knap 80 elever.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lars Søndergaard kan undervise i svømning, men de kompetencer har han ikke haft brug for i lang tid på Gug Skole. Aalborg Kommune besluttede nemlig for fem år siden at spare al svømmeundervisning væk.

"Det er jo helt galt i en by som Aalborg, der er placeret ud til vand og som har svømmehaller og et friluftsbad og havnebassin. Reformen med krav om mere bevægelse på skemaet, så jeg og to andre lærere som en løftestang til at få svømmeundervisningen tilbage på vores skole," siger Lars Søndergaard, der også sidder i bestyrelsen for Dansk Skoleidræt. Siden svømmeundervisningen blev sparet væk i Aalborg kommune har Dansk Skoleidræt forsøgt at få politikerne i tale uden held.

Der ligger en svømmehal fem kilometer fra skolen. En tur, der kan gennemføres på stisystemer uden at skulle krydse trafikerede veje. "Vi begyndte at undersøge, hvor mange timer, det ville koste, og hvad svømmehallen skulle have i leje. Det viste sig, at de havde en ledig tid om torsdagen over middag, og de havde også en speciel pris for institutioner, så vi kunne komme billigere ind," siger Lars Søndergaard.

Da regnestykket var sat op, gik lærerne til skolens ledelse, der var med på ideen.

"Vi tilbød ledelsen vores hjælp, og så blev det en realitet," siger han.

Så i 16 uger cykler han og de to andre lærere til svømmehallen. Det passer med, at svømmeundervisningen slutter, når det kolde vejr sætter ind.

"Det er en fornøjelse at se, hvor hurtig børnene lære at svømme," siger Lars Søndergaard.

Der er svømmeundervisning på andre skoler i Aalborg, men det er fordi, de har deres eget svømmebassin. De fleste skoler i kommunen har ikke svømmeundervisning.

Lars Søndergaard er sikker på, at svømning fremover bliver en fast del af undervisningen i 4. klasserne på Gug Skole.

"Man fjerner ikke bare en succes. Skolerådmanden i Aalborg Kommune har også luftet på sin facebookprofil, at man vil se på genindførelsen af svømning på alle skoler i kommunen."