Med samlingen af lønmodtagersiden styrker vi vores forhandlingsposition over for KL og Danske Regioner", siger KTO-formand Anders Bondo Christensen.

Bondo: Nyt forhandlingsfællesskab styrker lønmodtagersiden

Forhandlingsfællesskabet bliver navnet på en ny fælles forhandlingsorganisation, som skal stå for forhandlingerne af næste års overenskomster i kommuner og regioner. Forhandlingsfællesskabet bliver officielt stiftet i dag og omfatter 600.000 ansatte i kommuner og regioner. Det er KTO og Sundhedskartellet, der samler kræfterne.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

For 11 år siden var sundhedsorganisationerne en del af KTO, men de brød ud og oprettede Sundhedskartellet, og de to parter forhandlede overenskomst med arbejdsgiverne hver for sig, Nu slår de to organisationer sig sammen igen i det nye Forhandlingsfællesskabet, som bliver til på et stiftende repræsentantskabsmøde i København i dag.

De kommunale lønmodtagere samles i et fælles forhandlingsfællesskab

Fremover vil Forhandlingsfællesskabet føre overenskomstforhandlinger med henholdsvis KL og Danske Regioner.

Formand for KTO - og Danmarks Lærerforening - Anders Bondo Christensen er glad for, at det er lykkes at samle lønmodtagerne.

"Med samlingen af lønmodtagersiden styrker vi vores forhandlingsposition over for KL og Danske Regioner, og vi har skabt en god platform for, at vi kan fremme de ansattes ønsker og bidrage til en forsat udvikling af de kommunale og regionale arbejdspladser med fokus på kvalitet og faglighed", siger han i en pressemeddelelse fra KTO forud for stiftelsen af det nye forhandlingsfællesskab.

Powered by Labrador CMS