Elever over 13 år kan snart selv skaffe sig gratis adgang til at bruge Microsoft Office, hvis deres skole har en aftale med it-giganten

Microsoft giver gratis Office-pakke til elever

It-giganten Microsoft er på charmeoffensiv i uddannelsessektoren og giver nu alle elever og studerende over 13 år mulighed for selv at skaffe sig gratis adgang til deres Office-programmer - også til privat brug. Danske elever forventes at få muligheden inden årets udgang.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvis din skole eller kommune har en licensaftale om adgang til Microsoft Office for de ansatte, må du og dine elever inden for de kommende måneder installere blandt andet Word, PowerPoint og Excel på op til fem private enheder.

Desuden medfølger en terabyte såkaldt cloud-lagerplads på Microsofts OneDrive. Det skriver it-giganten på sin Office-blog (se link til højre).

Aftalen er allerede gældende i USA, men danske lærere og studerende må væbne sig med tålmodighed et stykke tid endnu.

"Vi i Danmark bliver også inkluderet i dette program inden for de kommende måneder, men alene registreringen af uddannelsesinstitutionerne og deres mails tager lang tid, og derfor kan vi ikke gå ud med initiativet endnu," siger Julich Wiberg, salgschef for Microsoft Danmark for undervisningssektoren til epn.dk.

Allerede nu må skoler med en licensaftale til personalet uddele licenser til eleverne. Det nye er, at eleverne nu selv kan hente licensnøglen online.

"I stedet for at studerende skal henvende sig til skolens it-administrator, som skal oprette og håndtere i nogen tilfælde flere tusind licensnøgler til elever, så kan eleverne nu hente nøglerne online," fortæller Julich Wiberg.

Læs mere

Læs mere på Microsofts Office-blog