Lærer til lærer

Scientix - The community for science education in Europe

Er du nysgerrig efter naturfagsudvikling i Europa, og er du klar til at blive inspireret af nye undervisningsforløb?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I den kommende periode er vi 3 danske Scientixambassadører der vil gøre vores til at udbrede kendskabet til Scientixarbejdet, -portalen og dens muligheder. Det er oplagt at registrere sig på portalen, dermed modtager du nyhedsbreve, så du altid er opdateret om de nyeste tiltag om naturfagsundervisning, forskning mv i Europa.

Portalen tilbyder forskellige muligheder, deriblandt undervisningsmaterialer der er frit tilgængelige. Et par eksempler er InGenious-projektet der tilbyder materiale knyttet til virksomhedssamarbejde og nanOpinion der har til hensigt at udbrede kendskab til nano og den etik der er knyttet hertil. Også her ligger undervisningsforløb der kan anvendes direkte, nogle af forsøgene er udviklet af Århus Universitet og kan udføres med almindeligt laboratorieudstyr. Undervisningssproget er gennemgående på engelsk, hvilket kan være interessant at arbejde med, men det er også muligt at få det oversat til dansk af professionelle oversættere. Det kræver blot, at 3 lærere fremsætter dette ønske. Indenfor en måned er materialet oversat. SAILS er et tredie spændende projekt der har fokus på evaluering af undersøgelsesbaseret naturfagsundervisning, Et fokusområde der gennem nogle år også har været fremherskende i Danmark, også det finder du på portalen.

En anden mulighed for at få udvidet sin naturfaglige horisont, er Scientix’ webinarer. Scientixambassadørerne, blandt andre, deler webinarer om forskellige emner vi brænder for. Vi indbyder dig til at udvide din horisont og få nye idéer, enten når webinarerne afvikles, eller når du afspiller dem, de optages, så de efterflg kan afspilles efter behov.

Det er endvidere muligt at deltage i onlinekurser der udløser et kursusbevis, fx om future classrooms eller om innovation. Scientix har til huse i Bruxelles. Her findes et Future Classroom Lab der levendegør de potentialer der er i et moderne klasseværelse. Der gives mulighed for, at lærere kan få betalt rejse og ophold ifm et besøg i dette lab.

Portalen tilbyder online møderum der kan bookes og benyttes gratis. Her er det muligt at afvikle møder med internationale partnere.

Er du blevet nysgerrig efter yderligere informationer, besøg da sitet: http://http://scientix.eu

Du er også velkommen til at kontakte os danske ambassadører, du finder kontaktoplysninger her: http://scientix.eu/web/guest/teacher-panel

Powered by Labrador CMS