Anmeldelse

Nicolai Jørgensens hemmelighed

Læselokkeri

Det ligner måske en slet skjult reklame for FCK, men Brøndbys og andre klubbers fans kan sagtens læse med. Der er fodboldfif at hente.

Publiceret Senest opdateret
Claudemirs kanonkast

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hovedpersonerne i de to bøger er Storm og Inga, der er skolebørn i skolefritidsordningsalderen. Storms far passer græsset i Parken, og derfor kommer de to børn der af og til. På den måde møder de nogle af fodboldspillerne på FCK's førstehold. Det er ikke fiktive, men virkelige spillere.

Fakta:

Titel: Claudemirs kanonkast

Forfatter: Daniel Zimakoff

Sider: 32

Serie: FCK Mini

Forlag: Carlsen

Titel: Nicolai Jørgensens hemmelighed

Forfatter: Daniel Zimakoff

Sider: 32

Serie: FCK Mini

Forlag: Carlsen

Bøgerne er ens opbygget med en lille historie om børnenes møde med spillerne. Sidst i bogen er der en side med fif til, hvordan man bliver bedre til en bestemt teknisk detalje i fodboldspillet, en side med data om den nævnte fodboldspiller, og på bagsiden er der, ud over den almindelige bagsidetekst, et fotografi af spilleren og en qr-kode, der giver adgang til en kort video, hvor man ser spilleren træne den fodbolddisciplin, der omtales i bogen. I disse to bøger drejer det sig om indkast og straffespark.

Bøgerne er letlæste uden en særlig lav lix. Indholdet henvender sig til både drenge og piger, og selv om historierne er enkle og handler om FCK, vil også Brøndbys fanskare have lyst til at læse dem. Min umiddelbare indvending kunne have været, at bøgerne vil tabe interesse, når de nævnte spillere ikke mere er aktive, men det er spillere, der er født i 1988 og 1991, og i hvert fald den ene har et talent, der vil holde ham aktiv i mange år.

I "Claudemirs kanonkast" introduceres Storm, hans mor, hans far og hans legekammerat Inga. Børnene bliver sat af i Parken, hvor Storms far skal holde øje med dem, mens han passer sit arbejde. Storm praler med sine evner som indkaster og får Claudemir til at vise sit fantastiske indkast. Claudemir rammer et kamera, hvilket gør, at han inkasserer en balle fra Ståle Solbakken. Til sidst ser børnene en fodboldkamp mellem Brøndby og FCK.

I "Nicolai Jørgensens hemmelighed" spiller børnene fodbold i skolen, og Storm brænder et straffespark. Senere er de i Parken, hvor Nicolai Jørgensen giver dem et tip til at score hver gang. Senere ser de en kamp mod Viborg, hvor Nicolai selv brænder. Tilbage i skolen klarer Inga så et straffespark, så deres hold vinder.