Debat

Krav til digitale elevplaner i folkeskolen - en udfordring!

I bekendtgørelsen er stillet en række krav til de digitale elevplaner i folkeskolen. Det er godt nok med krav, og de giver umiddelbart mening, men eftersom bekendtgørelsen er gældende fra 1. august, så er jeg interesseret i at høre, om der overhovedet er systemer, der lever op til kravene.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det kommer til ganske mange elevplaner, der skal udfærdiges i de danske skoler i løbet af kommende skoleår. Det er afgørende, at de lever op til kravene, men er det overhovedet muligt med eksisterende systemer? Det vil være lidt for dumt at begynde et arbejde i et system for snart at skulle starte forfra i et andet. Hvilke systemer anvendes der egentlig derude på skolerne, og lever de op til, eller kommer de til at leve op til kravene i bekendtgørelsen?

Er det bare en af de ting, der ser godt ud på papiret, og så kommer det, når det kommer?

Måske er det mig, som misforstår noget. Jeg synes, det er rimeligt at stille krav, men kun hvis det er muligt for lærerne at leve op til disse. 

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Det positive er, at kravene forhåbentlig får udbyderne til at oppe sig, så de kommer med løsninger, der er tidssvarende og som tager afsæt i hverdagens skolearbejde. 

Jeg holder meget af den del, der omhandler, at elever skal kunne deltage og skrive i deres elevplan. Og jeg holder meget af, at det arbejde der er gjort kan flyttes ved skoleskifte eller systemskifte.

Jeg kunne ønske, at der var et krav til at gennemførte og kommende læringsforløb skulle integreres, så elevplanen ville bygge på skolehverdagen. 

Herunder kan første del af bekendtgørelsen læses og resten via linket 

https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=163983

Bekendtgørelse om krav til digitale elevplaner i folkeskolen

I medfør af § 13 b, stk. 6, i lov om folkeskolen, jf. lovbekendtgørelse nr. 665 af 20. juni 2014, fastsættes:

§ 1. De digitale elevplaner skal som minimum opfylde følgende krav:

1) Adgang for det undervisende personale til at oprette og løbende opdatere elevplaner.

2) Adgang for elever og forældre til at skrive i elevplaner.

3) Lagring af elevplaner.

4) Udveksling af elevplaner mellem skole og hjem.

5) Udveksling af elevplaner mellem skoler i forbindelse med skoleflytning.

6) Overførsel af elevplaner i forbindelse med leverandørskifte.

7) Kopiering af Fælles Mål direkte til elevplanen.

8) Adgang for UU-vejleder til at se og skrive i elevplanen i forbindelse med uddannelsesparathedsvurdering.

9) Udveksling af de nødvendige oplysninger i forbindelse med uddannelsesparathedsvurdering fra 8. og 9. klasse til Undervisningsministeriets it-løsning Optagelse.dk.