Formand for Esbjerg Lærerkreds Kenneth Nielsen er netop nu igang med at gennemgå lærernes opgaveoversigter. Mange lærere har flere end de 810 årlige undervisningstimer, som kommunen havde meldt ud var det maksimale. Nu er der et forslag om, at lærerne skal undervise yderligere 20 timer næste år.

Budgetforslag kan hæve Esbjerg-læreres undervisningstimetal

Lærerne i Esbjerg underviser i snit omkring 775 timer om året. Nu lægger kommunen op til, at der skal lægges yderligere 20 timer på hver lærer om året. Lærerkredsformand Kenneth Nielsen kæmper mod de nye besparelser på skolen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forvaltningen i Esbjerg har fremlagt budgetforslag til næste års kommunalbudget, og her står skolerne for skud.

"Skolevæsenet og kommunens svageste er atter af direktionen udset til at bære en ganske betragtelig del af byrden. På kommunens hjemmeside kan alle og enhver læse, at en omorganisering af skolevæsenet skal bibringe med 102 mio. kr., lærerne skal undervise for 60,5 mio. kr. mere, og specialklasseeleverne bidrager med 12 mio. kr. Det er i alt 174,5 mio. kr. - svarende til 29 % af den samlede budgetudfordring", skrev formand for Esbjerg Lærerkreds Kenneth Nielsen på sin Facebook-profil i går.

"VI er mange, der mangler at få undervisningstillæg"

Pressede lærere takker ja til 6. ferieuge

Han har svært ved at se, hvordan lærerne skal klare flere undervisningstimer end dem, de allerede har.

"Når Esbjerg Kommune kan sige, at de kun er oppe på 775 timer i gennemsnit, så dækker det i virkeligheden over, at der er mange, der siger, at arbejdspresset er så højt, at de vælger at holde 6. ferieuge. Halvdelen af arbejdstyrken i Esbjerg vælger at få den som reduktion i arbejdstiden eller som afvikling på hele dage. Det er interessant, synes jeg", siger Kenneth Nielsen til folkeskolen.dk.

Arbejdstidslov endnu ikke helt indfaset

I budgetforslaget er, der lagt op til, at lærerne fremover skal undervise i snit omkring 795 timer om året.

Formand for børn-og familieudvalget i Esbjerg Kommune Diane Mose Olsen (SF) understreger, at der er tale om et forslag, som politikerne skal forholde sig til. Hun forklarer, at grunden til at forslaget lyder på 20 timers mere undervisning er, at lærernes undervisningstid sidste år kun blev sat op med 60 timer om året, hvor selvom man på landsplan havde lagt op til at øge hver lærers undervisningstid med 80 timer.

"Vi valgte at implementere Lov 409 med 60 timer om året, og så puttede vi yderligere midler ind for at kompensere. Derfor er der forslag om at sætte det 20 timer op næste år. Ellers skal vi finde pengene andre steder", siger Diana Mose Olsen.

Lige nu arbejder økonomiudvalget med ændringsforslag til budgetforslaget.

Byrådet skal 2. behandle budgetforslaget den 6. oktober.

Læs mere

Læs Esbjergs forslag til budget 2015-2018 'Budget i balance

Powered by Labrador CMS