Bogen om 50 års lærerkampe


I anledning af folkeskolens 200 års fødselsdag udgiver Danmarks Lærerforening bogen "Lærernes kampe - kampen for skolen". Læs hvordan Lærerforeningen de seneste 50 år har ageret i et spændingsfelt mellem varetagelsen af medlemmernes faglige interesser og ambitionen om at udvikle skolen.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Anmeldelse: Læreren mellem elever, kolleger og politikere

Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening, skriver i forordet til bogen »Lærernes kampe - kampen for skolen« blandt andet følgende:

»I 2014 fejrer vi skolens 200-års jubilæum - eller rettere: 200-året for underskrivelse af de anordninger, der sikrede, at alle danske børn kunne modtage undervisning. Samtidig fejrer vi DLF's 140-års fødselsdag. Danmarks Lærerforening er en vigtig del af skolens historie og dermed en vigtig del af Danmarkshistorien og dansk kulturhistorie. Men DLF er på ingen måde en støvet kulturgenstand. Tværtimod har foreningen altid med udgangspunkt i medlemmernes professionelle viden og engagement fokus på skolens indhold og udvikling og lærernes muligheder for at gennemføre god undervisning. I det arbejde er det vigtigt at stå på et historisk fundament. Jeg håber, at denne bog kan bidrage til det«.

Læs bogen online: Lærernes kampe - kampen for skolen

Hent bogen som pdf: Lærernes kampe - kampen for skolen

 

Hent bogen som e-bog Kampen om skolen - lærernes kampe