Kongressen kaldte det i et brev til Mette Frederiksen uforståeligt, at ministeren ikke vil mødes med lærernes repræsentanter.

DLF: Uhørt at minister nægter at mødes med lærerne

Regeringsindgrebet sidste år udhuler lærernes overenskomster med 300 mio. kr., mener DLF. Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen afviser at mødes med lærerne for at gennemgå økonomien i arbejdstidsloven. Kongressen har vedtaget at sende et brev til ministeren.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Danmarks Lærerforening står over for nye overenskomstforhandlinger. Det er derfor helt utilfredsstillende, at du og regeringen på trods af gentagne henvendelser har afvist at mødes med Lærernes Centralorganisation, LC, for at drøfte økonomien i regeringens indgreb den 26. april 2013", sådan indledes det brev, som DLF's kongres netop har vedtaget skal sendes til beskæftigelsesministeren.

Brevet er en skarp kritik af regeringens handlinger i forbindelse med konflikten sidste år.

"Regeringen imødekommer arbejdsgivernes krav på alle områder, og inddrager arbejdsgiverne inden indgrebet, og nægter efterfølgende at mødes med lønmodtagernes organisation for at redegøre for økonomien i indgrebet. Det er ganske enkelt uhørt og da også helt enestående i dansk arbejdsmarkedshistorie", står der i brevet.

DLF vil dokumentere den nye skolevirkelighed

Frigørende konflitk

I brevet står, at DLF har sørget for, at ministeren har dokumentation for, at regeringens indgreb udhuler lærernes overenskomster blandt andet ved afskaffelse af ældre læreres aldersreduktion.

I november måned forsøgte Lærernes Centralorganisation at få et møde med beskæftigelsesmininsteren, men blev afvist med den begrundelse, at der har været en frigørende konflikt.

"Det er helt korrekt, at parterne kan frigøre sig fra en overenskomst gennem en frigørende konflikt, men det er på ingen måde ensbetydende med, at det legitimerer, at en regering gennem indgreb reelt eksproprierer en betydelig del af værdien af en overenskomst", står der i brevet til ministeren.

"Det er os ganske uforståeligt, hvis en socialdemokratisk ledet regering og en socialdemokratisk beskæftigelsesminister fastholder denne holdning. Og det er helt uforståeligt, at du som beskæftigelsesminister ikke straks imødekom LC's anmodning om et møde".

Brevet slutter med, at de delegerede på Danmarks Lærerforenings kongres på det kraftigste opfordrer ministeren til at møde med Lærernes Centralorganisation for at gennemgå økonomien i Lov 409.