Sjællandske elever på besøg på Flakkebjerg Skolemuseum i Slagelse. Iklædt tøj fra en forgangen skoletid, får de datidens navne som Erik, Aage og Ingrid.

Kulturbus løser skolers transportproblem

Midt- og vestsjællandske elever og lærere kan nu vinke farvel til dyr og besværlig offentlig transport, når de skal besøge lokale kulturtilbud. Med støtte fra Nordea-fonden har Museum Vestsjælland leaset en turistbus i 160 dage det næste år.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Allerede inden projektet bliver trillet i gang i dag har museumsdirektør Eskil Vagn Olsen modtaget de første 20 bookinger til kulturbussen, der med støtte fra Nordeafonden er leaset de næste 160-dage. 

Princippet er enkelt. Alle grundskolerne i de syv sjællandske kommuner, som er omfattet af projektet, kan booke bussen til at bringe dem til og fra de i alt 13 kulturelle besøgssteder.

"Vi håber og tror selvfølgelig på, at kulturbussen er ude at køre alle 160 dage. Sker det, vil 24.000 elever få glæde af de lokale kulturtilbud, og det er dobbelt så mange som i dag," siger Eskil Vagn Olsen i en pressemeddelelse.

Han peger på, at Kulturbussen løser et stort problem for mange omegnsskoler i de syv kommuner, der til sammen dækker langt over en tredjedel af Sjællands areal.

"For eksempel skærer Åmosen igennem vores eget lokalområde på en måde, så det er meget vanskeligt for en stor del af skolerne at komme til os med offentlig transport," siger museumsdirektøren på Vestsjællands Museum.

Museumsbesøg var sjældne på Engskovskolen

For Tanja Klink Pedersen, der er lærer på Engskovskolen i Knabstrup, er Kulturbussen en gave. Hun siger i pressemeddelelsen: 

"For en skole i et landdistrikt som vores, er det indtil i dag sjældent muligt at benytte museets tilbud, fordi det koster økonomi til transport og ekstra lærertimer. Derfor er det fantastisk med en kulturbus. Den betyder, at vi i langt højere grad vil kunne tilbyde vores elever kontakt med museet og gøre brug af museets viden og samlinger".

Nordea-fonden, der støtter projektet, holder indtil videre Kulturbussen kørende i tre år.  Det er grundskolerne i Slagelse, Sorø, Kalundborg, Odsherred, Holbæk, Roskilde og Ringsted kommuner, der får glæde af ordningen.

Kulturminister Marianne Jelved var i dag med til at indvie kulturbussen. 

Powered by Labrador CMS