Anmeldelse

Gudernes maske

Vilde virkeligheder

Ny serie lader computerspillenes virkelighed komme til deres ret. Gamere kan starte deres læsning her.

Publiceret Senest opdateret
De ukendte

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Illustrationerne til de to første bind i Gyldendals nye serier "Gamerz" fører lige ind i det liv, som bøgernes hovedperson, Tim, lever. Spillenes virtuelle rum er der, hvor han har det bedst, og Jan Solheims billeder i flot semimangastil gør det forståeligt. For mens Tims hverdagsvirkelighed er fastholdt i gråtoner, er spilverdenen fyldt af syrede og psykedeliske farver og figurer. Ikke mærkeligt, at Tim er tiltrukket af disse rum.

Fakta:

Titel: De ukendte

Forfatter: Kasper Hoff

Illustrator: Jan Solheim

Pris: 99,95

Sider: 136

Serie: Gamerz

Forlag: Gyldendal

Titel: Gudernes maske

Forfatter: Kasper Hoff

Illustrator: Jan Solheim

Pris: 99,95

Sider: 136

Serie: Gamerz

Forlag: Gyldendal

Kasper Hoffs "Gamerz"-serie bruger derfor spilverdenen som fortællingens egentlige drive. Tim er en af de drenge, som er svær at hive væk fra konsollen. Han er en erfaren 3B-spiller (Blod, Blod og mere Blod) og endda leder for en gruppe, der klarer sig rigtig godt i spillet. Men hans forældre er bekymrede over al den tid, han bruger på spillet, og udsteder en måneds spillekarantæne for ham.

Præcis samtidig får Tim en mystisk invitation til at gå på den ukendte server 101. Han havde egentlig lovet sine forældre … Men fristelsen er for stor, så Tim sniger sig til bare at kigge lidt på det og bliver så suget ind i det ultimative computerspil, Galaxy. Her kan han sammen med de dygtigste computerspillere fra hele verden prøve kræfter i et multivers, der kaster ham ud i drabelige kampe både i det vilde Vesten og i Aztekerriget.

Bøgerne er skrevet i et umiddelbart lettilgængeligt sprog, og der er en underholdende og lun, næsten humoristisk tone, selv i de afsnit, der skildrer konflikten med forældrene. For eksempel da faren styrter ud og køber ishockeyudstyr for en formue, fordi Tim bruger ishockeytræning som en nødløgn for at kunne komme til at spille i hemmelighed. Dertil kommer, at kampene og konflikterne, som er bærende for handlingen i de to første bind, er elementært spændende og medrivende, uden at de bliver banale. Faktisk rummer det andet bind, som udspiller sig under conquistadorernes slagtning af aztekerne, en fin etisk pointe.

Alt i alt rigtig gode bøger til de gamere på mellemtrinnet, som måske troede, at alt spændende i verden findes på en konsol.