Anmeldelse

Gro med kursusmateriale

Solidt indhold, men det er dyrt og teknisk besværligt

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kirsten Ahlburg har skrevet seks bøger om pigen Gro. Bøgerne er lix 5 og læses af piger i 1. og 2. klasse. Gro er lidt ældre, hvilket fremgår af såvel indhold som illustrationer. Hun er en frisk og initiativrig pige, der både rider, skater og deltager i talentshows. Bøgerne er udmærkede, og i betragtning af den lave lix er de også handlingsmættede. Illustrationerne er lavet af Gunnar Breiding. De er i farver og med mange detaljer, også i baggrundene. De er meget levende, og nogle af dem er morsomme.

Fakta:

Titel: Læse-skrive-stave-kursus til Gro-bøgerne 1-6

Forfatter: Karin Erbo Jensen

Pris: 531

Forlag: Special-pædagogisk Forlag

Titel: Gro får et spark

Forfatter: Kirsten Ahlburg

Illustrator: Gunnar Breiding

Pris: 86

Sider: 17

Forlag: Special-pædagogisk Forlag

Det kursus, der er udarbejdet til bøgerne, er udarbejdet af Karin Erbo Jensen, så man forventer også, at kvaliteten af det er i orden. Det opfylder da også de faglige krav, man som lærer kan have. Der er mulighed for mange opgavetyper, både opgaver, der tager udgangspunkt i handlingen, og opgaver, hvor eleverne skal arbejde med former. De understøtter desuden de forskellige strategier, eleverne bliver undervist i. Opgaverne er solide, men ikke sjove. Kurset kan både bruges af specialundervisningselever og af hele klasser, da der både er opgaver af forskellig sværhedsgrad og mulighed for oplæst tekst via en pc. Det medsendte materiale opfordrer dog til at bruge det som læsekursus i en klasse.

Man kan åbne kurset som pdf-filer og printe dem, eller man kan bruge Adobe (gratis) på en pc, så eleven kan arbejde med opgaverne elektronisk.
Jeg ville bare aldrig købe dette til skolen, da det koster 425 kroner for opgaver til seks titler, der ovenikøbet altid lånes af piger. Det er samtidig teknisk besværligt. Hvorfor har man ikke blot lavet et link, som man kan logge på med sit uni-login? Man kan ikke bruge det på iPad, som jo ellers er ved at være meget udbredt.

Konklusion: Udmærkede bøger, udmærkede opgaver, men det tekniske er kun lige brugbart.