Kogebogen "Mit kokkeri" kan bestilles fra 1. oktober

Gratis kogebogsklassesæt til madkundskab

En ny kogebog, som kan bruges i madkundskabsundervisningen, skal få børn til at bære læringen fra madkundskab hjem til forældrene. Lærerne kan gratis få klassesæt af 25 bøger.

Publiceret

Sådan får du kogebogen til dinklasse

Bogen "Mit kokkeri" kan bestilles i webshoppen på www.sundhedsoplysning.dk ellerfra projektets egen webside www.mitkokkeri.dk fra 1.oktober.

Bøgerne er gratis for skoler mod betaling afforsendelsesomkostninger. Skolenummer skal opgives vedbestilling.

Bøgerne leveres fra uge 45.   

"Mit kokkeri" bestilles som klassesæt á 25 stk. Desuden givesskoler med klasser med flere end 25 børn mulighed for samtidig atbestille ekstra løse eksemplarer.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kogebogen "Mit kokkeri" er resultatet af et samarbejde mellem Komiteen for Sundhedsoplysning, Institut for Uddannelse og Pædagogik/Aarhus Universitet og Haver til Maver. Bogen er støttet af Nordea-fonden. 

"Vi glæder os over, at det nye fag Madkundskab giver større plads til sanselighed, nuancer og kreativitet - noget, der alt sammen kan styrke børnenes nysgerrighed omkring madlavning. Det er vores håb, at bogen kan medvirke til, at børnene bærer læringen fra madkundskab hjem på samme måde, som de bevidst eller ubevidst gør det med matematik, sprog og naturteknik", lyder det fra direktør i Komiteen for Sundhedsoplysning Charan Nelander i en mail til folkeskolen.

Opskrifterne er udvalgt på baggrund af skoleelevers erklærede yndlingsretter. Lærerne i 5. og 6. klasser kan få tilsendt klassesæt fra uge 45.

"Erfaringer viser, at børns lyst til at give sig i kast med potter, pander og ovn understøttes, når de har deres egen personlige kogebog stående på køkkenhylden derhjemme. Derfor sørger vi for - med Nordea-fondens støtte - at to årgange i den danske folkeskole udstyres med gratis bøger, som de kan tage med hjem og beholde. Desuden vil børnenes nysgerrighed omkring alt, hvad der kan downloades til en smartphone eller tablet, blive mødt af det digitale univers, der kommer til at understøtte kogebogens indhold"