Anmeldelse

Løver

Seriøs fagbogsserie til de yngste læsere

Børnene bliver taget alvorligt med gode fotos, et tydeligt layout og et relevant indhold.

Publiceret Senest opdateret
Zlatan
Medina
Ræven

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I serien "Min første bog" er udkommet fire nye titler. Serien, som består af fagbøger, henvender sig til indskolingens børn. Bøgerne er rigtige fagbøger med indholdsfortegnelse, faktabokse, stikord, billeder med mere.

Fakta:

Titel: Zlatan

Forfatter: Asker Hedegaard Boye

Pris: 129

Sider: 16

Serie: Min første bog

Forlag: Turbine Forlaget

Titel: Ræven

Forfatter: Peter Bejder

Pris: 129

Sider: 16

Serie: Min første bog

Forlag: Turbine Forlaget

Titel: Medina

Forfatter: Ida Knudsen

Pris: 129

Sider: 16

Serie: Min første bog

Forlag: Turbine Forlaget

Titel: Løver

Forfatter: Per Straarup Søndergaard

Pris: 129

Sider: 16

Serie: Min første bog

Forlag: Turbine Forlaget

De fire bøger har emner, som umiddelbart interesserer mange børn i aldersgruppen. To af bøgerne har fokus på idoler og har som titel "Medina" og "Zlatan". I bogen om Medina bliver eleverne præsenteret for Medinas rigtige navn, hvilke hits hun har lavet, hendes hunde, og hvordan hun kommunikerer med sine fans. I "Zlatan" hører vi selvfølgelig om hans flotte mål med mulighed for at QR-scanne og se hans 50 bedste mål. Zlatans kamp for at blive accepteret som svensk berøres ligesom hans karakteristiske personlige stil.

Bøgerne "Løver" og "Ræven" vil også have et bredt publikum. I bøgerne får vi de grundlæggende informationer, som børn har brug for, når de selv skal skrive om løven eller ræven eller gerne vil vide noget om dyrene.

Fagbøger, som skal være tilgængelige for de yngste læsere, kan ikke komme i dybden og langt omkring, men jeg synes med de forbehold, at "Min første bog" er en seriøs fagbogsserie til de yngste læsere. De er velegnede som oplevelseslæsning, men også til emner om faglig læsning og skrivning. Læreren vil kunne bruge dem som et udgangspunkt for modellering.

Powered by Labrador CMS