Formanden for Århus Lærerforening, Jesper Weber Skorstengaard råder pressede lærere til at sige fra over for skolelederen, inden presset bliver så stort, at regler bliver overtrådt.

Kredsformand: Pressede lærere skal sige fra

I fredags blev en lærer fra Risskov Skole fyret – ifølge TV2, fordi han havde slået en elev på skulderen. Afskedigelsen har ført til store demonstrationer fra forældre og elever, som ønsker at læreren skal blive på skolen. Kredsformand råder pressede lærere til at sige fra over for ledelsen, før det går galt.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sagen fra Risskov Skole er en verserende personalesag, som Århus Lærerforening stadig er involveret i. Derfor kan foreningens formand Jesper Weber Skorstengaard ikke udtale sig om det konkrete forløb. 

Han peger blandt andet på inklusion som en faktor,der kan presse lærerne i klasselokalet.

"Det handler også om antallet af elever i klassen, elevernes adfærd og den generelle tillid der er på arbejdspladsen mellem medarbejdere og ledelse", siger Jesper Weber Skorstengaard.

"Hvis de forhold ikke fungerer, er der øget risiko for, at dårlige sager som den her kan ske og udvikle sig", siger han.

Lærer dømt for lussing til 6-årig elev

Et ledelsesansvar

Jesper Weber Skorstengaard opfordrer lærerne til at sige fra over for ledelsen, hvis arbejdspresset bliver for hårdt.

"Vi kan desværre ikke hjælpe vores medlemmer ud af ilden, hvis de har overtrådt reglerne. Jeg vil derfor sige til pressede lærere, at de skal opsøge ledelsen og gøre opmærksom på, hvis arbejdspresset er blevet for stort".

Elever og forældre bakker lærer op

I fredags demonstrerede op mod 300 af eleverne foran Risskov Skoles ledelseskontor mod fyringen af den populære lærer. Eleverne havde blandt andet medbragt et banner med påskriften "Verdens bedste lærer tilbage".

Siden hændelsen mellem den ophidsede elev og den nu fyrede lærer fandt sted i maj, har eleverne på skolen indsamlet underskrifter mod en lærerfyring.

Desuden har halvdelen af forældrerepræsentanterne trukket sig fra skolens bestyrelse på grund af sagen. De savner lydhørhed i ledelsen.

Skolechef: Skolen skal prioritere indenfor sin ramme 

Ikke en enestående sag

For nyligt blev en lærer fyret i Egedal Kommune. Ifølge lærerens egen beretning om episoden forsøgte hun at afværge et slag fra en ophidset elev, der havde spyttet på og slået hende i ansigtet.

Elevens mor sagde efterfølgende, at inklusionen bar ansvaret for, at læreren gik for vidt. Hun havde intet at sætte på læreren som sådan, men valgte at anmelde læreren for at sætte fokus på, hvor hård inklusionen er for de svage elever.

Mor efter lærer-lussing: Inklusionen bærer ansvaret

 

Powered by Labrador CMS