Prøv en tur gennem kæmpetoilettet og test din kloakviden. Foto fra festivalmaterialet

Science-festival i København

Tag en tur gennem et kæmpetoilet og test din kloak-viden. Eller oplev København som CO2-neutral og klimatilpasset storby. Der er teknologi, kunst, leg og videnskab i Carlsberg Byen, hvor den gratis videnskabsfestival Science in the City finder sted fra 21. til 26. juni.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I forbindelse med Europas største tværgående videnskabs- og videnskabspolitiske konference EuroScience Open Forum 2014, der i år holdes i København, vil arrangørerne bygge bro mellem borgere, forskere og erhvervsliv og har derfor skabt Science in the City. Det er Uddannelses- og Forskningsministeriet, der står for arrangementet.

Konferencen har 4.500 delegerede, og samtidig med den finder sted, vil det være muligt at besøge videnskabsfestivalen, se forskellige udstillinger eller diskutere og deltage i folkeforskerbevægelsen. Her opfinder forskerne selv deres tekniske udstyr, deler med hinanden og undrer sig sammen over hvordan tingene kan hænge sammen. Eller de fortæller, hvordan man kan finde antibiotika i sin egen baghave. Der er robotter, og man kan afprøve 3D-printere eller arbejde med rumforskning, kemi og matematiske taltricks.

Også skolerne er inviteret til videnskabsfestivalen. Noget kræver en forhåndstilmelding til et bestemt arrangement, men det er også muligt bare at gå på opdagelse. Et overblik kan findes på www.scienceinthecity.dk