Anmeldelse

Godt i gang med læseindlæringen

En guide til, hvordan man med "Lydret Dingo"-serien nemt kommer i gang med læseindlæringen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Materialet giver anvisninger til, hvordan man kan arbejde med serien "Lydret Dingo" i forbindelse med læseundervisningen i de alleryngste klasser.

Fakta:

Titel: Lydret Dingo

Forfatter: Helle Dyhr Fauerholdt

Pris: 478,75

Sider: 100

Forlag: Gyldendal

Materialet, der er en guide til dette arbejde og en kopimappe med opgaveark, indeholder fem kapitler.

Først introduceres serierne "Lydret Dingo Mini", der er til 0. klasse, og "Lydret Dingo", hvis målgruppe er 0.-1. klasse. Desuden omtales "Lydret Dingo" på iPad. Dernæst gennemgås læsestrategier med mange ideer og konkrete opgaver og bilag til før, under og efter læsningen. Der er her opgaver, der eksempelvis handler om at læse med blyanten i hånden, at finde nøgleord, at skygge en person og Vøl. I tredje kapitel lægges vægten på at skrive sig ind i læsningen. Her kan man læse om børnestavning, ortografisk skrivning, indholdsskrivning og om at guide eller stilladsere eleven ved at fokusere på det, eleven allerede kan. Desuden er der et kort oplæg om at komme i gang med logbog og blogskrivning. Også her er der gode, relevante eksempler. Kapitel fire indeholder anvisning på, hvordan man laver et intensivt læsekursus. Her er der blandt andet ideer til lærerlog og forældrebrev. Det sidste kapitel består af opgavearkene til bøgerne i serien. Disse opgaver tager udgangspunkt i ordmaterialet fra den enkelte bog.

Materialet er nemt at gå til. Kort og præcist forklares de enkelte opgaver og baggrunden herfor. Ideen med at inddrage it ved for eksempel på Elevintra at oprette en blog og lade elever, lærere og forældre kommunikere på autentisk vis er også fin. Om det skal bruges som et intensivt læsekursus eller til den daglige læseundervisning i de yngste klasser, er der her god, instruktiv hjælp, mange bilag eller kopiforlæg og brugbare ideer at hente.