Alle fags foreløbige Fælles Mål er offentliggjort

Efter seks måneders intenst arbejde i skrivegrupper er de foreløbige Fælles Mål for alle fagene nu offentliggjort. De bliver fulgt op af gå-hjem-møder over hele landet i maj og juni.

Publiceret

Gå-hjem-møder om de nye mål

Ministeriet holder en række gå-hjem-møder om de nye mål. Debliver afholdt kl. 17.00-19.30 på følgende datoer:

- Tirsdag den 27. maj 2014 i Aalborg på UCN, SelmaLagerløfs Vej 2, 9220 Aalborg Ø

- Onsdag den 28. maj 2014 i Odense på UCL, Asylgade7-9,5000 Odense C

- Mandag den 2. juni 2014 i Aarhus på VIA, Hedeager 2, 8200Aarhus N

- Tirsdag den 3. juni 2014 i Slagelse på UCSJ, Ingemannsvej 7,4200 Slagelse.

- Onsdag den 4. juni 2014 i København påMetropol, Sigurdsgade 26, 2200 København N

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fra i dag er bekendtgørelserne for Fælles Mål - dvs fagformål, mål, opmærksomhedspunkter og kanonlister - i høring i tre uger frem til fredag den 6. juni 2014.

Fælles Mål gør idræt målbart

Fagenes arbejdsgrupper havde deadline for aflevering den 9. april. Siden da er målene blevet skrevet igennem med fokus på tværgående emner som  sproglig udvikling, it, og entreprenørskab, så de fremgår i målene på ensartet måde. De nye mål har i højere grad end de gamle fokus på elevernes læring og kompetencer frem for selve undervisningen.

Konkrete ideer til alle mål for kristendomskundskab

Vidensportal og læseplaner Efter målene har været i høring skal de drøftes politisk i folkeskoleforligskredsen i juni, inden de endeligt bliver offentliggjort den 1. august 2014.05.15

Om en uge er det planen at også de vejledende læseplaner, der er udarbejdet af Undervisningsministeriet skal sendes i høring. I løbet af efteråret 2014 lanceres en vidensportal, der skal hjælpe lærerne med at planlægge undervisning ud fra de nye læringsmål. Vidensportalen viser de nye mål og giver eksempler på planlægning og inspirationsmateriale til de konkrete mål. Der er eksempler på opbygningen på uvm.dk.

Nye Fælles Mål blåstempler it's plads i fagene

Læs målene for de enkelte fag via linkene til højre.

Læs mere

Fælles Mål for alle fag

Læs mere om Gå-hjem-møderne her.