Debat

Elektriker- og VVS-elever får levende billede og lyd i grundbøger

Farvel til tunge tekster: Video rykker ind i håndværkernes lærebøger

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Videolinks i bøger til håndværker-elever:

Artikel fra DR.DK:

Farvel til tunge tekster: Video rykker ind i håndværkernes lærebøger

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Artikel fra DR.DK:

Jacob læser til VVS'er: Video-undervisning er en kæmpe hjælp

Ja, det er jo enkelt nok, men jeg glæder mig alligevel til at se resultatet! Specielt fordi jeg tit oplever erhvervsskolernes grundbøger som koncise.

Måske kan idéen udvides til andre fagområder hvor man læser om noget som i virkeligheden er håndgribeligt og kan demonstreres på en umiddelbar måde. For eksempel forestiller jeg mig at man netop kan have læst et afsnit om strøm, og så demonstreres nøjagtigt det man har læst i en video, den lille bid, og så læser man videre, og så en lille bid demonstration igen, og så videre.

Jo tættere fx læsning kan komme på en oplevelse eller demonstration af det læste, desto bedre er forudsætningen for flipped classroom (tror jeg).

Powered by Labrador CMS