"Der var jo en helt Justin Bieber-agtig stemning, da Mary kom", siger Peter Hegård om børnenes reaktion på det kongelige besøg.

Skole sang for Mary

I anledning af Skolernes Sangdag i dag har mange elever ladet deres røst lyde på landets skoler. På Sønderbro Skole i København kom kronprinsesse Mary på besøg og lod sig underholde, da skolens elever sang deres 21 vers lange hyldestsang til folkeskolen.

Publiceret
Der blev både rappet og danset til Wafandes skolejubilæumssang "Tasken på ryggen".
Skoleleder Erdogan Adanir (mellem kronprinsessen og Chrstine Antorini) var vært for besøget.
I 3.u fortalte eleverne om deres arbejde med at lave et vers til sangdagen.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ekstatiske børn løber frem og tilbage på stien op til indgangen til Sønderbro Skole. De hopper og danser og gør sig til foran horden af fotografer.

"Hun kommer!", råber en pige. Der går et sus igennem flokken, og alle stiller sig på tæer. Men det var blot undervisningsminister Christine Antorini (S), der blev sat af, og børnene prøver igen at fange fotografernes opmærksomhed. Blomsterpigerne øver sig i at neje, og pedellerne prøver at holde styr på børnene. Endelig triller Krone 8 op foran skolestien, og kronprinsesse Mary stiger ud. Sammen med Christine Antorini og børne- og undgomsborgmester Pia Allerslev besøger hun Sønderbro Skole i anledning af Skolernes Sangdag.

Skolen, der har en musisk-kreativ profil, har fejret sangdagen lige siden den blev lanceret for fem år siden.

"Vi har lavet det til en tradition ligesom skolernes motionsdag", fortæller Henrik Vesterløkke, der er profilkoordinator og harmonikaspiller. Hver morgen har skolens et 20 minutters sangbånd, og derudover er det meste af ugen gået med at øve sange op til det fine besøg.

"Musikken kan hurtigt gå lidt død i skolen, hvis der ikke er fokus på det. Men ved fokus på sang, får man også et fokus på sproget", fortæller Peter Hegård, der også er profilkoordinator på skolen og guitarspiller.

Skal vi ikke begynde med en sang?

Korsang i skolegården Og sunget blev der i den grad i løbet af den time, som besøget med minister, kronprinsesse og borgmester varede. I skolegården sang et stort børnekor Sønderbro Skoles egen sang "Hvem vi er" akkompagneret af Peter Hegård på guitar og Henrik Vesterløkke på harmonika.

Indenfor besøger gæsterne 3.u og hører om det vers, som klassen har lavet til skolens hyldestsang til folkeskolen. I anledning af skolens 200 års jubilæum, som kronprinsesse Mary er protektor for, er sangdagens tema skolesang og sange om skolen i 200 år.

Hver enkelt klasse har bidraget med et vers til festsangen, som skal hylde 200 års skole, men om eleverne ville se frem eller tilbage, har været helt frit. I alt er sangen på 21 vers. I 3.u har lærer Kasper Bøgebjerg Jørgensen læst historiebøger med eleverne om skolen i gamle dage for at finde inspiration.

"Vi har talt om gamle dage, skole og forandring. I små grupper har eleverne først arbejdet med mindmaps om folkeskolen, og bagefter har de skrevet et vers ud af det. Alle versene har vi talt om oppe på tavlen, og hvad der var godt og skidt i dem. Det er også en del af det, at eleverne lærer at det er okay at give slip på deres darlings", fortæller Kasper Bøgebjerg Jørgensen.

Skolerne fejres med Bob Marley-rytmer

Fællessang i gymnastiksalen Efter klassebesøget går turen til skolens gymnastiksal, hvor alle eleverne er samlet til fællessang. En gruppe elever synger titelsangen fra DR-julekalenderen 'Pagten', og omkvædets vises på projektor, så alle kan synge med. Mary, Christine Antorini og Pia Allerslev sidder alle og nikker med, og det ligner, at enkelte ord kommer over deres læber.

I anledning af 200-års jubilæet har reggaesangeren Wafande skrevet sangen "Tasken på ryggen" og den er nærmest obligatorisk dagen taget i betragtning. Dagens sidste sang er også den længste sang, nemlig elevernes egen hyldestsang til folkeskolen - 21 vers med omkvæd efter hvert andet vers (se hele sangen i link til højre).

"Folkets skole tillykke / du er to hundred' år, nu i år / Og det er mer' end tem'lig godt gået / du stadig består", lød omkvædet på sangen, der er skrevet over Kim Larsen "Joanna".

Inden besøget på Sønderbro Skole var kronprinsesse Mary i DR's Koncertsal for at synge sammen med 1600 skoleelever i anledning af sangdagen, og det blev vist live på DR Ultra. I alt forventes det, at 400 skoler har deltaget i Skolernes Sangdag.

Powered by Labrador CMS