I Haderslev skal de kommende konfirmander indstille sig på, at forberedelsen også kan foregå i weekenderne

Haderslev: Konfirmations-forberedelse i weekenderne

Mens andre kommuner forkorter skoledagen for at få plads til konfirmationsforberedelsen, har de i Haderslev, at de unge blandt andet skal gå til præst i weekender.

Publiceret

Rammen fra haderslev

Haderslev Kommune og Haderslev Domprovsti har aftalt følgendeoverordnede rammer for konfirmationsforberedelse i skoletiden:

  • Af de 36-42 klokketimer, som konfirmanderne skal undervises,placeres de 20 klokketimer i tidsrummet 08.00-15.00 (med variationfor lokale ringetider) på skoledage.
  • At de 20 klokketimer kan placeres på faste ugedage i en periodeog/eller som halve eller hele dage i et samarbejde mellem detenkelte ungeunivers og distriktets præster.- Dette betyder, at deresterende 16-22 klokketimer til konfirmandforberedelse placeresefter klokken 15.00 eller i weekends/skolefridage. - Dette betyder,at skolerne skal placere 20 klokketimer efter klokken 15.00 påskoledage.
  • At evt. meromkostninger til transport betales af det lokalemenighedsråd
  • At præsterne og skolerne vil overveje forskelligemuligheder/ønsker til placeringen af de 20 klokketimer i tidsrummet08.00-15.00 i skoleåret. - Placeringen kan evt. aftales skolevisefter lokale forhold med udgangspunkt i ovenstående rammer.

Aftalen evalueres i marts 2015.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lokal løsning: Konfirmation skærer to timer af skoledagen

Med folkeskolereformens forøgede timetal bliver der pres på konfirmationsundervisningen, der traditionelt har ligget i to sammenhængende timer i løbet af den normale skoletid.

I Haderslev har de valgt, at konfirmationsforberedelsen skal lægges på nye tidspunkter. Præster og skoleledere og Haderslev Kommune, Børn og Familie, har talt sig frem til en løsning, som de håber at kommende konfirmander og forældrene vil støtte op om. Løsningen indebærer, at noget af konfirmationsforberedelsen kommer til at foregå på tidspunkter, hvor fritidsjob eller weekendture ellers vil være på programmet.

Den præcise planlægning foregår lige nu lokalt, hvor skole og præst skal finde ud af, hvordan det konkret skal udformes.