Billedfagets dag fejret med paraplyer

Store og små elever fra Billedskolen i Tvillingehallen i København drog gennem byen med kunstnerisk udsmykkede paraplyer, der vakte opsigt. Det skete på billedfagets dag, som i år var onsdag den 12. marts.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Turen gennem byen skulle minde københavnerne om billedfaget, og der blev delt løbesedler ud til højre og venstre.

Ruten gik fra Brune Kødby over Tietgensbroen, ned på en af Hovedbanegårdens perroner, op gennem hallen, hen under uret, op på Vesterbrogade, hen over Rådhuspladsen, ned ad Strøget, to gange til højre og en gang til venstre, og så tog alle opstilling på Vandkunsten under Anders Bondos vinduer for også at minde ham og det øvrige DLF om billedkunstfagets store betydning.

Det gode vejr og tidspunktet sidst på eftermiddagen gjorde, at fortove og gader var fulde af trafikanter, der fik en særlig paraplyoplevelse - og oplevelse er jo netop en af billedkunstfagets kvaliteter.

Det er billedkunstlærernes forening, der tog initiativ til at markere billedfagets dag for nogle år siden, for at synliggøre det arbejde, der laves i billedkunstfaget på skolerne.

Vejen til innovation

Anders Rodin, souschef på Billedskolen i Tvillingehallen, opfordrer skolerne til at åbne dørene til billedkunstlokalet, vise elevarbejder på udstillinger på skolen, biblioteket og i lokalområdet. Også virtuelt er der mange muligheder for at komme ud til flere.

"Det er meget forskelligt, hvordan faget opleves og medtænkes på skolerne. Nogle steder bliver det taget alvorligt og inddraget i mange sammenhænge, mens det andre steder er svært at få øje på", siger Anders Rodin.

Noget særligt ved faget er ifølge Anders Rodin, at i billedkunstfaget udvikles tanker og ideer i fællesskab. Det er et andet rum, man begiver sig ud i. Opgaven er at idéudvikle og arbejde med forestillingsevnen, og det er forudsætning for al innovativ produktion.

Billedfagets dag fejres hvert år i uge 11.

Powered by Labrador CMS