Debat

Chat i timen stimulerer samarbejdet og mindsker støj

I dag er de unge “på” hele tiden; deres virkelighed indeholder et socialt fællesskab med konstant synlighed på nettet, og deltagelsen heri er en vigtig del af deres identitetsdannelse.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Chat på nettet er kommet for at blive - også i rammer, der kan bruges i undervisningen. Chat kan blive en del af læringsrummet, når man vil øge deltagernes lyst til læring samtidig med, at man vil give de unge mulighed for at udvikle deres indsigt, samarbejdsevne og identitet.

Jeg har besøgt Peter Limkilde 2 gange på Odsherreds Gymnasium i efteråret 2013 og oplevet, hvordan chat hjalp ham og eleverne i 1. D. Peter og deltagerne er enige om, at chat i timen kræver noget ekstra af læreren - til gengæld, ser de en række klare fordele.

Du kan se Peter og 1. D i denne video.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

http://youtu.be/moa3KoAImIE

Peter og 1. D benyttede dette chatrum: https://todaysmeet.com/ 

Med venlig hilsen

Peter Arklint

Powered by Labrador CMS