Formand Dennis Hornhave Jacobsen og bestyrelsesmedlem Tanja Andersen til Falihos' årskonference i Odense

Faglig forening frustreret over Fælles Mål-arbejde

På årskonferencen i den faglige forening Falihos i weekenden var der frustration over, at Falihos ikke er inviteret med til drøftelserne om de nye Fælles Mål for samfundsfag og historie. Og selv om der var vilje til at præge den faglige debat ad andre veje, var der enighed om at det er et langt træk, hvis foreningen skal være en betydelig spiller i den udvikling.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I et minut var der stille på lærerværelset på H.C. Andersenskolen i Odense lørdag den 8. februar. Det var, mens deltagerne i Falihos' årskonference mindes foreningens mangeårige kasserer Torben Eilsøe, der uventet afgik ved døden blot en uge tidligere. Men både foreningen og Torben Eilsøes familie mente at det ville være i hans ånd at afholde arrangementet, som han havde glædet sig til men altså ikke nåede at opleve.

Da det ene minuts stilhed var forbi tog diskussionslysten over. De fremmødte havde tydeligvis savnet et forum for den faglige diskussion af historie og samfundsfag i folkeskolen, for interessen for at debattere dagens oplæg var stor. Lektor Hans Dorf fortalte om fagenes udvikling og om politikernes manglende interesse for at diskutere faglighed lige nu.

"Hvor vil vi hen med de her fag?"

Der blev grinet, da han beskrev Bertel Haarders tid i Undervisningsministeriet med ordene: "Bertel Haarder er svær at forklare ud fra generelle samfundsstrukturelle forhold".

Som de fleste andre faglige foreninger kæmper også Falihos med faldende medlemstal og deraf følgende svindende gennemslagskraft. Det er blandt andet for at vende den tendens at man har genoptaget traditionen med årskonferencer.

Ved cafeborde på H.C.Andersensskolens torv blev alle deltagere sat i gang med at diskutere spørgsmål om de faglige foreningers fremtid, hvordan bevægelse kan inddrages i historie og samfundsfag og meget mere. Deltagerne cirkulerede mellem bordene, og der var både konkrete ideer til hvordan musik kan inddrages i historieundervisningen og mere abstrakte diskussioner om dannelse overfor paratviden.

Klokken 15 rundede Falihos' formand Dennis Hornhave Jacobsen dagen af og inviterede alle til at komme tilbage næste år.

Powered by Labrador CMS