90 klasser har meldt sig til at prøve gruppeprøven i mundtlig engelsk, 86 til tysk og 30 til fransk i 9. klasse

Gruppeprøver i fysik og sprog til sommer

Over 1000 9. klasser går op til fysik/kemi-prøven som gruppeprøve, når det til sommer bliver muligt for første gang siden 2005. Der er også mulighed for at gå til prøve som gruppe i engelsk, tysk og fransk, men her har forsøgsinteressen været betydeligt mindre.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fristen til at melde sig til de mange forskellige forsøg med nye afgangsprøveformer udløb 1. februar, og Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen har nu opgjort hvor mange klasser/hold, der har meldt sig til de forskellige forsøg.

Endnu uafklaret om fysikelever må tage afgangsprøve i grupper

Fysik- og Kemilærerforeningen har flere gange rykket ministeriet for en afklaring af, hvordan prøven til sommer skulle foregå. Som sin omtrent første gerning som minister fjernede Christine Antorini nemlig forbuddet mod gruppeprøver, og sidste år var der for første gang igen gruppeprøve i matematik, men ikke i fysik/kemi, fordi Antorini havde planer om en tværfaglig naturfagsprøve fra 2014. Den ide var der imidlertid ikke politisk stemning for, og i stedet blev meldingen i januar, at skolerne selv kan vælge, om de vil fortsætte med den individuelle praktisk-mundtlige prøve eller lade eleverne gå op gruppevis. 1140 klasser kommer til at gå til gruppeprøve i fysik/kemi til sommer.

Langt mindre har interessen været for de øvrige forsøg med gruppeprøver. 90 klasser har meldt sig til at prøve gruppeprøven i mundtlig engelsk, 86 til tysk og 30 til fransk i 9. klasse - for tysks og fransks vedkommende bliver det dog kun til noget, hvis klassen bliver udtrukket til prøve i faget. Fem klasser går til gruppeprøve i henholdsvis tysk og engelsk i 10. klasse.



Powered by Labrador CMS