DLF arbejder fortsat for, at det er børnehaveklasseledere, der varetager undervisningen i børnehaveklassen, lød konklusionen på hovedstyrelsesmødet i denne måned. Det glæder medlem af bestyrelsen i Børnehaveklasselederforeningen og hovedstyrelsesmedlem Ulla Koch

DLF: Pædagoger står for undervisningen i børnehaveklassen

Antallet af børnehaveklasseledere er faldet med 12 procent, mens antallet af lærere kun er faldet med 7 procent siden 2008. Nogle skoler har fået dispensation til at ansætte lærere i børnehaveklassen. Men DLF holder fast i, at det er pædagoger, der står for børnehaveklassen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er Børnehaveklasselederforeningen, der i DLF's hovedstyrelse flere gange har spurgt til, om Lærerforeningen holder fast i sin skolestartspolitik og bakker om folkeskolelovens bestemmelse om, at det er pædagoger, der varetager undervisningen i børnehaveklassen. Hovedstyrelsen har nedsat en gruppe til at se på børnehaveklassen og børnehaveklasseledernes aktuelle situation. Med er bestyrelsen for Børnehaveklasseforeningen og hovedstyrelsesmedlem Ulla Koch har deltaget i gruppens arbejde. "Vi har fundet frem til, at der nu er færre børnehaveklasseledere end tidligere i alle kommuner - undtaget Frederiksberg. Det drejer sig om skolelukninger og også om, at Undervisningsministeriet nogle steder giver dispensation til, at en lærer overtager børnehaveklassen", siger Ulla Koch. Eggerslevmagle Skole i Slagelse er en af de skoler, der i år har ansat lærere i børnehaveklassen. De har søgt om dispensation fra folkeskolelovens regler om, at det er pædagoger, der varetager undervisningen i børnehaveklassen med den begrundelse, at arbejdet i børnehaveklassen fremover vil blive en læreropgave med de tiltagende krav om faglige resultater. Sådanne dispensationer gør, at Ulla Koch mener, at det er vigtigt, at DLF er helt klar i mælet, når det kommer til ønskerne til børnehaveklassen i fremtiden. Den gruppe, DLF har nedsat, har vurderet om foreningens politik på skolestartsområdet er i overensstemmelse med udviklingen på området og på sidste hovedstyrelsesmøde var konklusionen klar. "DLF arbejder stadig for, at det er børnehaveklasseledere, der varetager undervisningen i børnehaveklassen", siger Ulla Koch, som glæder sig over udmeldingen.