ti. 7. jan. 2014 kl. 15:28

Yderligere 80 millioner til digitale læremidler

  • Undervisningsministeriet anbefaler, at de 80 millioner kroner går til læremidler, der understøtter de nye Fælles Mål
    Undervisningsministeriet anbefaler, at de 80 millioner kroner går til læremidler, der understøtter de nye Fælles Mål
Af: Andreas Brøns Riise

Puljen til indkøb af digitale læremidler i 2014 bliver på 80 millioner kroner. I år stilles der krav om, at læremidlerne tillader læse- og skriveteknologi.

Kommunerne kan i 2014 købe digitale læremidler ind med 80 millioner støttekroner i ryggen fra Undervisningsministeriets centrale pulje på en halv milliard kroner, som dækker perioden 2012-2015.

I 2012 blev der udmøntet 50 millioner kroner og i 2013 80 millioner kroner.

Alle støttegodkendte læremidler kan findes på materialeplatformen.dk. Ved at søge støtte kan kommunerne få dækket halvdelen af udgifterne ved indkøb af digitale læremidler.

Ansøgninger om støtte til indkøb af digitale læremidler foretaget i 2013 kan sendes indtil 7. februar. Eventuelt ubrugte midler fra 2013-puljen overføres ikke til 2014-puljen.

Nyt tilskudskriterium

I forhold til sidste års tilskudskriterer stilles der i år yderligere krav om, at læremidlerne skal tillade anvendelse af læse- og skriveteknologi, der gør det muligt at få teksten i læremidlet læst højt.

Desuden er kravet om interaktivitet "i betydelig grad" blevet justeret. Der er tale om en sproglig finjustering - ikke at kravene til graden af interaktivitet er ændret, oplyser Uni-C.

Endelig er det tilføjet til ministeriets anbefalinger til digitale læremidler, at de understøtter de nye Fælles Mål, der træder i kraft i skoleåret 2014/15.

Læs mere om puljen til digitale læremidler ved at følgre linket til højre for artiklen.

folkeskolen@folkeskolen.dk

Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

Tilmeld dig her
on. 8. jan. 2014 kl. 13:00 Flemming Ast

Det er da bedre end ingenting
Men anvend nu http://www.mosaiqq.com og nøjes med 1 licens.

Klag
on. 8. jan. 2014 kl. 15:48 John Klesner

Formand Danmarks it-vejlederforening

Jamen er de digitale læremidler i brug?
Berigende med øget fokus på interaktivitet og læse-/skriveusikre elever, men er tiden ikke inde til et krav om, at forlagene skal kunne levere statistisk info om skolernes brug?

Nuværende tilskudsordning har fungeret i 1½ år, og mange skoler skal til at revurdere, hvad...

Vis hele teksten

Klag