En julemand er klar i printeren

Børn printer 3D-julepynt

På Ordrup Skole i Gentofte har indskolingseleverne arbejdet med 3D-printere, designet julefigurer og printet pynten ud.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det tog længst tid at lære for de voksne - lærere og pædagoger fra skolefritidsordningen på Ordrup Skole. Nogle af børnene er hurtige til at designe figurer og se, hvordan de kan kombinere de forskellige figurer i programmet til for eksempel en nisse eller en adventskrans.

Børnenes forståelse for det tredimensionelle univers har overrasket pædagoger og lærere. Innovationsvirksomheden MOEF har stillet 3d-printer til rådighed samarbejdet med Ordrup Skole har  om projektet, og resultaterne blev vist frem i går.

En gruppe piger i 2. klasse fik til opgave at designe en adventskrans. Det klarede de på en time - og oven i købet med fire lys i forskellige højder. Programmet har forskellige figurer som cirkler, pyramider og rektangler, som skal kombineres, når man vil designe en figur.

"3D-print ser ud til at kunne blive en stor del af fremtiden for nutidens skolebørn. Allerede på nuværende tidspunkt er erfaringerne så gode, at det tyder på, at 3D teknologien med fordel vil kunne indlejres på mange niveauer af skolesystemet", siger udviklingskonsulent i Gentofte Kommune Elsa Tromborg.