I går blev det afsløret, at Aarhus-læreren Jeppe Hansen er dettes års vinder af Robinson-ekspeditionen.

Lærer vinder Robinson Ekspeditionen

Jeppe Hansen fra Aarhus elsker eventyr og skift i tilværelsen. Da han fik mulighed for at deltage i TV3’s Robinson Ekspeditionen, sagde skolelederen nej til orlov. Jeppe sagde lærerjobbet op. I går fik hele Danmark at vide, at han vandt.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Allerede et par uger før han blev udtaget til Robinson, havde Jeppe Hansen været forbi skolelederen på Holme Skole i Aarhus for at spørge til mulighederne for orlov og modtaget et bekræftende nik. Men da det kom til stykket var orlov ikke en mulighed.

"Skolen havde lige indført nye retningslinjer, hvor de ikke gav orlov til private formål. Men chef kunne godt se pointen i, at jeg gerne ville have orlov, men de havde lige vedtaget det, og så kunne det ikke være sådan, at de lavede en undtagelse med den første, der spurgte", siger Jeppe Hansen.

Så sagde han op.

Forældrestorm

"Hvis der er et eventyr foran næsen på mig, så skal jeg tage det. Og der var intet andet end det faste job, der holdt mig fra det. Så jeg tænkte, jeg kunne få et nyt job, når jeg kom hjem", siger den 35-årige lærer.

Men forældres og elevers reaktioner var dog lige ved at få ham til at fortryde sin beslutning.

"De blev så kede af det. Det var synd for ledelsen, for der kom en forældrestorm og klagebreve. Da fandt jeg ud af, hvor meget jeg betød. Det rørte mig virkelig de ting, der blev skrevet og sagt. Det fik mig til at overveje, om jeg havde gjort det rigtige. Jeg kom næsten til at tude", siger Jeppe Hansen som opfordrer alle forældre til at fortælle deres børns lærer, hvor meget de betyder for dem.

Grænseoverskridende på den fede måde

Beslutningen om at tage af sted fortryder han ikke i dag.

"Det var en fuldstændig vanvittig oplevelse. Det var grænseoverskridende på den fede måde", siger Jeppe Hansen.

"Jeg ved ikke, om det er lærerlivet, der har givet mig det. Men det var mine sociale kompetencer, der gav mig sejren. Det har jeg lært ved at omgås mennesker".

Nyt lærerliv

Med sejren følger en halv million kroner. Dem vil han blandt andet bruge på et rejseeventyr med sine forældre og søskende. Men allerede nu underviser han igen. Han kom tilbage til Danmark midt i juli måned og fik straks job på VUC.

"Jeg klippede lidt ud fra de forældrebreve, der var sendt til ledelsen og lavede en fed ansøgning, og så fik jeg job med det samme".

At han nu underviser voksne passer Jeppe Hansen helt fint.

"Jeg har været på en specialskole, og jeg har været klasselærer. Nu er det voksne. Jeg kan virkelig godt lide skift i jobbet. Det er udviklende. I specialklassen var der tre børn til en voksen. Så kom jeg i en klasse med 25 elever. Det var jeg virkelig ikke god til, da jeg blev ansat, men jeg voksede med opgaven og blev rigtig god. Nu er det voksne. Det skal jeg nok også blive god til". 

Men han har ikke helt sluppet Holme Skole. Han skal forbi skolen og fortælle eleverne om sine oplevelser, og han skal også være med til et arrangement, som forældrene til eleverne i en anden klasse har stablet på benene. 

Powered by Labrador CMS