Debat

Svar til Jens Colding

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Uden læring ingen trivsel

Kære Jens Colding.

Ansvar for egen læring har aldrig groet i min baghave. Lærerne må aldrig fralægge sig ansvaret for elevernes undervisning. Jeg har ikke hørt nogen fra foreningens ledelse give udtryk for andet i mindst de sidste 15 år. Og du har helt ret: Når eleverne lærer noget, styrker det deres trivsel. Det er der godt forskningsmæssigt belæg for.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Det var imidlertid ikke disse spørgsmål, der var udgangspunktet for politikernes hårdhændede overgreb i foråret. Det var New Public Management-ideologernes ønske om rå økonomistyring på bekostning af professionelt engagement. Det er der til gengæld intet forskningsmæssigt belæg for giver en bedre skole - tværtimod.

Anders Bondo Christensen, formand for DLF