Reformen er udsat: Konservative står fast

Folkeskolereformen kan først træde i kraft i 2016. "Børne- og undervisningsministeren ligger som hun har redt", lyder det fra formand Lars Barfoed på et pressemøde lige nu. Han opfordrer til at gennemføre de elementer af aftalen, som forligspartierne er enige om i 2014 og vente med resten til efter et valg.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fagligt løft i dansk og matematik. Engelsk fra 1. klasse og andet fremmedsprog fra 5. klasse. Kompetenceløft for lærere og skoleledere og mere ro og diciplin i klassen. Det er elementer i den nye aftale om folkeskolen, som Konservative gerne ser ført ud i livet fra 2014.

Men tvungen lektielæsning og antallet af timer på skolen er noget, som Konservative ikke vil gå med til. Selv om de øvrige fem partier i folkeskoleforliget har blødt op på lektielæsning - således, at der ikke er tvungen lektielæsning, men at der er tvungen ekstra tid på skolen, så er det ikke nok for Konservative.

Lektiehjælp kan spænde ben for reformen

 

"Folkeskolerne skal tilbyde lektiehjælp efter skoletid, men det skal være frivilligt for eleverne, om de vil deltage eller gå hjem. De skal ikke tvinges til at blive hængende på skolen. Det må være familierne, som selv har retten til at bestemme over deres fritid. Det vil vi ikke gå på kompromis med", siger Lars Barfod.

 

Sammenbrud i reform-forhandlingerne

Barfod skal mødes med Antorini

En journalist sagde, at han nu skulle til kaffeaftale med Christine Antorini, og det afvist Lars Barfod ikke. Han fortalte, at han tidligere har givet undervisningsminister Christine Antorini et tilbud, og det tilbud står han fast ved.

"Lad os gennemføre alle de elementer i folkeskoleaftalen, vi er enige om. Og alt det vi ikke er enige om, det kan et flertal gennemføre efter et valg", sagde han i dag på pressemødet.

Antorini præsenterer ny folkeskoler-reform