Debat

Kineserne kommer – men det gør vi også !

Der har været meget snak om 9.z. mod Kina, og man kan have mange meninger og holdninger til fjernsynets program og vinkling. Én ting er dog sikkert – det har sat tankerne i gang og senest, da vi blev overhalet i Danmarks egen niche ”kreativitet og samarbejde” var vi rystet. Men nu: fra tanker til handling !

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Om 9.z. nu er repræsentativ for alle landets 9.klasser lader vi være ubesvaret. Men mon ikke at vi kan være enige om, at øvelse gør mester. Derfor opfordrer vi – specielt udskolingen – til at kigge nærmere på ét af de tiltag, der kan træne netop disse færdigheder: Skøn Skole. Og jo vi stiller gerne op mod Kina i denne lektion. Elever der har gennemført et sådant program på 6 dage kommer godt rundt omkring idéskabelse, planlægning, realisering, marketing, mediehåndtering og dokumentation. Der kræves en god portion kreativitet og godt samarbejde for at nå i mål på den begrænsede tid. Og har de formuleringerne i orden, kan de overbevise både forælre og lokale virksomheder om værdien i at give en hånd med. Med meget begrænsede økonomiske midler tvinges eleverne til at tænke anderledes for at opnå noget unikt, som har blivende værdi. Det bliver tydeligt, at hvis man gør en ekstra indsats, får man succes.

Helt konkret går Skøn Skole ud på at nytænke, forbedre og forskønne et rum på skolen fx et klasseværelse eller fællesareal. Forløbet udgør en læringsproces, der kombinerer faglig viden med praksis, samarbejde og innovation/kreativitet. Non profit foreningen Skøn Skole giver hjælp til selvhjælp, og stiller gratis undervisningsmaterialer, tjeklister og projektstyringsværktøjer til rådighed.

Begejstrede elever:

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Andy, 7.kl. udtaler: ”Vi er en meget urolig klasse. Vi laver ikke meget, lytter ikke efter, snakker hele tiden og respekterer faktisk ikke vores lærere. I Skøn Skole har vi arbejdet vildt hårdt alle sammen. Det er fantastisk at gå hjem hver dag med en god fornemmelse i kroppen – at have arbejdet vildt hårdt og at have gjort noget godt i klassen. Jeg er overrasket og træt på den fede måde. Det er ekstra godt for skoletrætte elever. Man får et bedre sammenhold i klassen og lærer hinanden bedre at kende. Jeg kan anbefale jer, at I giver jer fuldt ud. Nu har jeg bevist overfor mig selv, at jeg kan meget mere end jeg troede – og det har de andre også”

Også Maria fra 7.kl. er overbevist: Jeg har aldrig set klassen så glad, positiv, samarbejdende og rolig før. Utroligt!” siger hun.

Skøn Skole er et frivilligt initiativ som netop har den vision at styrke fundamentet for vores børns læring og udvikling så den matcher fremtidens samfundsbehov. Det at tage initiativ og ansvar fører til succes. Det arbejder Skøn Skole på i samarbejde med virksomheder, der støtter initiativet finansielt. Skøn Skole er et gratis tilbud til skoler som supplement til skolelivet, der tager udgangspunkt i de fælles trinmål, giver lyst til at gå i skole og mod på livet.