Anmeldelse

Dans alfabetet ind

Farvestrålende og musikalsk materiale til eleverne i 0. klasse.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Materialet "ABZe-ze" henvender sig til børnehaven og børnehaveklassen og består af bog, cd og dvd.

Fakta:

Titel: ABZe-ze

Forfatter: Janne Aagaard

ISBN: 9788723500403

Pris: 163

Forlag: Alinea

Titel: ABZe-ze

Forfatter: Janne Aagaard

ISBN: 9788723500410

Pris: 175

Forlag: Alinea

Titel: ABZe-ze

Forfatter: Janne Aagaard

ISBN: 9788723047588

Pris: 250

Sider: 47

Forlag: Alinea

Bogen er en farvestrålende og fantasifuld billedsangbog med masser af zebraer, der laver alle mulige skøre og sjove ting, som kan relateres til materialets ærinde: bogstavindlæring. Der er i alt ni illustrerede sange, hvortil noder med becifring findes bagerst i bogen. Sangene handler fortrinsvis om bogstaverne, for eksempel om bogstavernes lyde, men der er også en iørefaldende zebrasamba, som inviterer til dans og bevægelse. Illustrationerne er sjove, humoristiske og fængslende - en oplevelse i sig selv.

På den tilhørende cd er alle sange indspillet både med og uden sang. Det er en god indspilning med veludført og velklingende og swingende musik.

På dvd'en kan man se, hvordan en gruppe børn leger og danser sangene. Forfatteren kalder det legeforslag, og det læser jeg som et oplæg til selv at finde på andet og andre måder at lege på. Legene egner sig godt til performance, for eksempel til forældremøder eller morgensamlinger, hvor børnehaveklassen skal optræde.

Hele stemningen på dvd'en er sød og kær, og den store zebra med mandestemmen udgør en herlig kontrast til det lidt "østrogene univers".

Det er bestemt et brugbart og dejligt musisk materiale.