"Vi har 17,22 undervisningsklokketimer om ugen i Esbjerg. KL har tidligere sagt, at de gerne vil op på 18 timer. Så vi er tæt på målstregen", siger formanden for Esbjerg Lærerforening Kenneth Nielsen

Kredsformænd satser på lokale aftaler

Både i Aarhus og Esbjerg ser DLF's kredsformænd muligheder for at indgå lokale aftaler efter et regeringsindgreb. Formanden for lærerne i Aarhus Søren Aakjær er parat til at gå langt for at indgå en aftale med borgmesteren.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kredsformænd over hele landet sidder lige nu og læser det 74 sider lange forslag til regeringsindgreb igennem. I både Esbjerg og Aarhus mener man, at der med den nye aftale bliver mulighed for at indgå lokale aftaler. "Hvis det viser sig at være korrekt, så vil jeg gøre meget for at indgå i et samarbejde med borgmester Jakob Bundsgaard og byrådet i Aarhus, som vi jo ved er meget begejstret for vores lokale Aarhus-model", siger Søren Aakjær.

Han har netop været i radio-debat med borgmester Jacob Bundsgaard, og her fik han at vide, at næste år arbejder lærerne efter den såkaldte Aarhus-model, og at borgmesteren er indstillet på at tage udgangspunkt i den i senere arbejdstidsforhandlinger.

SF: Indgreb giver fri bane for skolereform

"Den invitation tager jeg imod. Men det bliver svært at være benhård forhandler i det her. Det bliver på byrådets gode vilje, for ellers er der kun regeringsindgrebet at falde tilbage på", siger Søren Aakjær og tilføjer: "Det er et kæmpetab for vores styrke i lokale aftaler".

Også i Esbjerg forventer kredsformand Kenneth Nielsen, at lokale forhandlinger vil blive bragt i spil.

"Vi har 17,22 undervisningsklokketimer om ugen i Esbjerg. KL har tidligere sagt, at de gerne vil op på 18 timer. Så vi er tæt på målstregen, så hvorfor skulle vi ikke kunne finde ud af det?", spørger han.

Han mener, at der i aftalen er lagt op til fuld tilstedeværelse på skolen. Men han mener, at også her må man kunne finde nogle fornuftige løsninger.

"Det er min helt klare opfattelse, at man som udgangspunkt er fast til stede". siger Kenneth Nielsen og mener, at DLF fremover må opruste indsatsen for at sikre, at lærerne har et godt arbejdsmiljø på skolen.

"Vi kunne ikke forhindre KL's angreb på arbejdstidsaftalen. Men vi kan  kæmpe for et godt arbejdsmiljø. Og det må vi gøre nu", siger Kenneth Nielsen.

Bondo: Regeringen vil begrænse aftaleretten

(opdateret 25-04-2013 kl. 15.06) 

I regeringens 74 sider lange forslag står, at også lærerne vil få mulighed for at indgå lokale arbejdstidsaftaler. Men i teksten understreges det, at det ikke er intentionen, at lokale aftaler skal  begrænse lederens ret til at lede og fordele arbejdet.

"I forbindelse med implementeringen af de nye arbejdstidsregler på udnervisningsområdet vil der derfor være fokus på, at der ikke indgås lokale aftaler, der genindføres aftalebindinger på, hvad lærerne skal lave i deres arbejdstid", står der i lovforslaget.

Formand for DLF Anders Bondo Christensen bryder sig ikke om formuleringerne.

"De prøver at fratage os aftaleretten. Den er der. Men de vil ikke anbefale, at man bruger den", siger han.

 

 

 

Powered by Labrador CMS