Kraftig debat om folke- og skolebiblioteker

Skoleledernes formand Anders Balle bliver skældt ud af formanden for Danmarks Skolebibliotekarer Carl Christian Rasmussen i et debatindlæg i Folkeskolen. Anledningen er en debat om folke- og skolebiblioteker, hvor Anders Balle talte for øget samarbejde og en sammensmeltning på længere sigt.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Dine udtalelser om skolebiblioteket og skolebibliotekarerne på det møde er dybt utilstedelige, krænkende og undergravende", skriver formand for Danmarks Skolebibliotekarer C.C. Rasmussen i et åbent brev til Skoleledernes formand og citerer Anders Balle for at sige, at det er ligegyldigt, hvem der udfører arbejdet, og at bibliotekarerne skal "gå hjem og fusionere".

Undergravende, Balle

Carl Christian Rasmussen opfordrer til, at man ser debatten fra Ørestad Bibliotek den 14. marts (se youtube-video nedenfor).

Anders Balle har skrevet et svar til næste nummer af Folkeskolen, hvor han ligeledelse opfordrer formanden for skolebibliotekarerne til at genhøre hans indlæg, så han forhåbentlig "kunne fornemme den humoristiske tilgang som fx lå i udtrykket "gå hjem og fusioner".

"Jeg var blevet bedt om at komme med et debatskabende oplæg, og det lykkedes åbenbart", siger Anders Balle til folkeskolen.dk.

"Udtrykket om at gå hjem og fusionere var en frisk bemærkning i debatten, men jeg står klart ved min holdning om øget samarbejde. Men det er fremtidstænkning. Det er visionen, og det er ikke et konkret indspil i nogle nuværende forhandlinger. Sådan skal det ikke opfattes, og det er måske det, som skolebibliotekarernes formand gør".

Anders Balle fortæller, at han kender til næsten 50 års gode erfaringer med samarbejde mellem folke- og skolebiblioteket på Bording Skole - til begges fordel.

"Det skal give mening, kvalitet og rationale. Vi kommer til at opleve væsentlige udfordringer i hele den offentlige sektor og rationaliseringer, så også derfor skal vi se på et øget samarbejde. Men det må naturligvis ikke gå ud over kvaliteten", siger Anders Balle, der understreger, at det er hans personlige holdning ikke Skolelederforeningens holdning.

"Sådan en har vi ikke endnu, men jeg vil da tage emnet op, så vi kan diskutere det".