Lockout-tv: Ziegler-brillen sælger ikke

Lærerne fra Ørkildskolen i Svendborg forsøgte her til morgen at få afsat en såkaldt Michael Ziegler-brille. Men forgæves. Ingen ville købe en sådan discountudgave. Til gengæld var der godt salg i Bondo-brillen – en fremadsynet og testsikret model.

Publiceret Senest opdateret

De har slået en bod op i Krøyers Have, der ligger midt i Svendborg by og lige over for den skole, hvor de fortiden er forment adgang. I boden handles med briller, og her er flere modeller til salg. En Ziegler-brille, der i billigudgaven kan medføre både tunnelsyn og holdningsskift for den, der tager den på.

Trods at der er en gratis nej-hat med i købet, hvis man tager to stk. Ziegler-briller, er den ikke til at sælge. Ifølge lærer Janne Møller Petersen, fordi der ikke kan garanteres for kvaliteten af Ziegler-brillen.

Bondos klarsyn Derimod har flere af de fremmødte lærere og UU-vejledere købt en Bondo-brille. Som Ziegler-brillen er denne også fremstillet i pap, men Bondo-brillen er anderledes fremsynet, argumenterer Ørkildskolens lærere. "Prøv Bondo-brillen og oplev bredere udsyn, større klarsyn og fornyet fremtidsperspektiv", står der på reklameskiltet, der er stukket i jorden foran udstillingen af Bondo-brillerne, der fås i alle regnbuens farver.

Lærer i 1.klasse på Ørkildskolens afdeling Øst Mia Johnsson har købt Bondo-brillen med håb om, at der følger penge med skolereformen.

På Ørkildskolen, der er fordelt på to matrikler, en afdeling Byen og en afdeling Øst, er langt de fleste lærere omfattet af KL's lockout. På matriklen i byen er kun en enkelt tjenestemandsansat og derfor på arbejde i dag. Alle andre er mødtes til brilleudsalg i Krøyers Have, hvorfra de vandrer ud i byen med brillestativer og bannere på slæb. Det skal blive spændende at se om Ziegler-brillen sælger oppe i byen, mener Janne Mølller Petersen. Hun tror det nu ikke.

Så længe det varer Ørkildskolens lærere har planer om at fortsætte brilleforretningen så længe lockouten varer, men de håber snarest at kunne vende tilbage til deres undervisningsopgaver på skolen. Akkompagneret af harmonika- og guitarspil vandrede de her til morgen fra Krøyers Have op i Svendborgs gader.