Debat

Løgnen om det 'øgede ledelsesrum'

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skoleledernes ønske om øget tilstedeværelse stå helt centralt i kampen. Sådan behøver det ikke at være. Skolelederne har allerede i dag mulighed for at gøre alle opgaver til genstand for krav om tilstedeværelse, når det giver mening. Så vidt ønsker ingen skoleledere at gå, men mange ønsker at gå et stykke af vejen. De har imidlertid svært ved at sætte kravet igennem, og derfor beder Anders Balle nu om, at hans medlemmer bliver PÅLAGT det. Så kan de nemlig påberåbe sig at handle efter ordre. M.a.o.: Jeg vil gerne, jeg må også godt, men jeg tør ikke, så tving mig, please! Hvad det har med en udvidelse af ledelsesrummet at gøre, er svært at få øje på. For mig at se er det temmeligt ynkeligt, slet og ret.

Hermed også sagt, at det er selve præmissen om at KL og regeringen vil øge ledelsesrummet, den er gal med. KL vil tværtimod pålægge skolelederne at styre deres skoler på en ganske bestemt måde. Den skoleleder, der måtte ønske at anvende den nugældende, ubureaukratiske, no-nonsens aftale om kobling mellem undervisning og forberedelse, vil blive hindret i det. Det 'øgede ledelsesrum' skal bruges til en bestemt form for ledelse og er således ikke eksisterende. Fanden til frihed: Det står dig frit for at gøre og mene,  hvad du vil - så længe du er enig med mig!  

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget