Debat

Tragisk med fastholdelser og manglende uddannelse

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Så blev vi vidner til det igen. Endnu en lærer er blevet langtidssygemeldt på grund af trusler fra en elev (Folkeskolen nummer 4, redaktionen). Det er dybt tragisk, for bag denne hændelse sidder der også en elev. Er han også sygemeldt?

Min søn har hele sin skoletid været fejlplaceret i skolesystemet, og han har ligesom Heidi Wisén oplevet et stort arbejdspres, som han slet ikke har kunnet honorere. Han har også en posttraumatisk stresslidelse, men modsat Heidi Wisén har han ikke mulighed for at søge arbejdsskadeerstatning. Han har også prøvet at blive fastholdt foran en hel skole, hvor pågældende lærer øjeblikkelig fik krisepsykologisk hjælp. Min søn og jeg fik ingenting, ud over at vores møde med skolen måtte udsættes en dag på grund af psykologhjælpen til læreren. Samtidig fik vi en erstatningssag på 4.000 kroner, fordi der i kampens hede var ramt en parkeret bil.

Som Heidi Wisén også påpeger, så er nogle af specialskolerne ikke gearet til at håndtere disse elever. Lærerne er ikke uddannede, de har ikke de fornødne værktøjer og så videre, og det er det, som vi tilbyder sådanne elever. Det svarer til, at man i sundhedssystemet giver insulin til kræftpatienter og undres over, at det ikke virker. På min søns skole er lærerne gode til relationsarbejdet, men rent fagligt er der desværre ikke meget ADHD-pædagogik at hente, selv om det er en af kommunens ADHD-skoler. Der er for eksempel ingen udviklingsplaner, der er ingen belønningssystemer, der er i det hele taget ikke meget synlighed, for slet ikke at tale om Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR), der ikke er til at få i tale. Lærerne ser heller ikke noget til PPR. Jeg har forgæves forsøgt at spørge, hvem det er, PPR rådgiver og vejleder. Sager som disse er dybt tragiske for alle. Der er kun tabere i dette spil!

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler