Anmeldelse

Gratis tegne-app til billedkunst

Masser af muligheder for at arbejde med it i billedkunst med gratis tegne-app.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

SketchBook X er et nemt program at tegne i eller forvandle gamle billeder og fotos til nye spændende kompositioner.

Fakta:

Titel: SketchBook X

Pris: Gratis

Forlag: Autodesk Inc

I den gratis version kan der tegnes både med airbrush, blyant, pensel, i buer, linjer, firkanter, cirkler.
Der kan arbejdes med symmetri, når alle disse redskaber anvendes. I programmet kan skrives eller arbejdes på billeder, som importeres fra iPad’ens fotobibliotek eller importeres via det indbyggede kamera.

Til hvert værktøj kan der vælges forskellig størrelse, gennemsigtighed, og hvilken af de mange farver fra hele farvecirklen det skal have.
Værktøjerne og deres egenskaber kan vælges via menulinjen. En anden mulighed for at ændre værktøjets egenskaber er at klikke på den lille cirkel nederst i billedet på skærmen, så dukker der en cirkel op, hvor man kan redigere størrelse og gennemsigtighed på redskabet. Her er der også mulighed for at opsamle en bestemt farve i billedet med en "Picker". Den aktiveres med et klik, hvorefter en ny cirkel dukker frem med et sigtefelt, som flyttes hen på den farve, som man vil opsamle, og der kan arbejdes videre med.
Aktivering af den lille cirkel nederst i billedet kan nogle gange volde problemer, og det kan kræve nogle forsøg, før det lykkes. Dette betyder, at man bliver nødsaget til at fortryde det, som man har aktiveret på skærmen under disse forsøg!

I programmet kan der arbejdes med gennemsigtighed og i lag, som kan flettes sammen. Der gives endvidere mulighed for at flytte figurer rundt i billedet, så der opstår nye kompositioner. Når der skrives tekst, kan den flyttes, spejles, drejes, forstørres eller formindskes til den ønskede størrelse og position i billedet. Disse muligheder gives også, når det drejer sig om hele billedet.

Alt i alt giver dette program brugeren mange muligheder for at udfolde sin kreativitet både ved at skabe helt nye billeder og ved at omskabe gamle billeder til nye spændende værker. De færdige "kunstværker" kan gemmes på galleriet og her hentes igen for eventuel viderebearbejdning. De kan også sendes eller hentes til en computer via kobling til computeren.