Corydon-instruks: Ingen lokale arbejdstidsaftaler

Det er ikke meningen, at gymnasierne skal indgå lokale arbejdstidsaftaler, som ændrer ved, at rektorerne frem over får råderet over lærerne 37 timer om ugen. Sådan lyder den klare melding fra finans- og undervisningsministerierne. Og Bjarne Corydon kræver nu den samme model for lærerne på de frie skoler.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Finansministeriet har under forhandlingerne med AC klart tilkendegivet, at det på ingen måde er intentionen, at det ledelsesrum, som rektorerne og skolelederne nu får med ophævelsen af aftalebindingen på anvendelsen af arbejdstid, bliver gjort illusorisk ved indgåelse af lokale aftaler", hedder det i et brev til ledere og bestyrelser på gymnasierne.

Bondo: En aftale som GL's ville forringe folkeskolen

Dermed har det forfængelige håb, som gymnasielærerne havde om, at de stadig havde en lokal forhandlingsadgang, lidt skibbrud,skriver formanden for Frie Skolers Lærerforening Uffe Rostrup i sin blog på fsl.dk (se link til højre)

"Hvorfor indføre et system, som vil føre til endnu mere optælling og bureaukrati, da det var det, som man ville af med? Møder med lærere, differentieret forberedelse, total planlægning af alle opgaver - det vil kræve mere ledelseskraft på skolerne at løfte den nye arbejdstidsaftale", skriver han og kalder gymnasielærernes aftale "noget bras".

Han lover, at Frie Skolers Lærerforening vil forfølge deres egne mål, selvom de ved forhandlingerne på mandag vil blive præsenteret for et krav om at aflevere aftaleretten på arbejdstidsområdet og stå til rådighed for skolelederen 37 timer om ugen.

 

Læs mere

Blog: Uffes uforbeholdne