Forældre kan ved hjælp af en gruppe på facebook udtrykke deres utilfredshed med den nye folkeskolereform.

Forældre kæmper mod folkeskolereformen på facebook

Facebookgruppen ”Forældre imod den nye folkeskolereform” har på under en måned fået næsten 1700 medlemmer. Gruppen skal samle forældre til meningsudveksling og diskussion og vise omverdenen, at ikke alle forældre er enige med politikerne.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Da forældreparret Line Riiskjær Høi og Thomas Høi første gang hørte om folkeskolereformens heldagsskole blev de harme på en helt anden måde end hvis det havde været en ny skattereform eller en debat om topskat. Folkeskolereformen omhandler fremtiden for deres fire børn, og det fik dem til at handle.

"Det er vores børn, der betyder allermest for os. Som forældre kæmper vi for at give vores børn den bedste fremtid, og det tror vi ikke på, heldagsskolen kan sikre. Derfor vil vi med gruppen 'forældre imod den nye folkeskolereform' samle forældre med samme opfattelse og forsøge at få politikerne til at tænke sig om en ekstra gang", siger Thomas Høi, der til daglig arbejder som direktør i en IT virksomhed.

Gruppen blev oprettet på facebook d. 27. januar og får hele tiden nye medlemmer. Med gruppen håber de på at nuancere debatten, så lærernes ønske om en god skole bliver suppleret med forældrenes ønske om det bedste for børnene.

Frygter for fritid og frihed Thomas Høi har fire børn hvoraf tre af dem er i skolealderen. Han er glad for at have sine børn i en folkeskole, hvor de har kammerater fra forskellige baggrunde, men hvis heldagsskolen bliver gennemført kunne han i frygt for børnenes trivsel og læring, overveje at flytte dem til en privatskole.

"Jeg er bange for, at min søn i 7. klasse vil blive skoletræt, hvis han skal være i skole fra 8-16, og måske vil det give ham mindre mod på at fortsætte sin uddannelse efter folkeskolen. Min datter i 3. klasse går til både klaver, kor og gymnastik efter skole, og det vil jeg som forælder sige fra overfor, hvis hun i fremtiden først har fri fra skole klokken halv fire. Jeg tror, det er vigtigt med nogle selvvalgte aktiviteter for børnene", fortæller Thomas Høi.

Han tror ikke på, at heldagsskolen er velegnet for alle elever, og er især bekymret for, at børn med diagnoser vil få det svært i heldagsskolen.

"Når min datter holder fødselsdag for klassen i næste uge, er der en pige, der ikke kommer, fordi hun ikke kan lide at være sammen med så mange. Hvordan skal der være plads til de børn i heldagsskolen?", siger Thomas Høi.

Forældrene kan gøre en forskel Thomas Høi understreger, at alle medlemmer på facebookgruppen for forældre har forskellige udgangspunkter for at have en mening om folkeskolereformen. Hver har sin individuelle holdning, hvilket også ses i den brogede mængde af links, billeder og debatter på facebooksiden.

"Jeg tror, vi som forældre kan gøre en forskel. Måske endda mere end lærerne, for hvis vi er forældre nok, så er vi også vælgere nok til at råbe politikerne op", siger Thomas Høi.

 

Læs mere

Se facebookgruppen her

Powered by Labrador CMS