Anmeldelse

samfundsfag.gyldendal.dk

Flot udnyttelse af de digitale muligheder

Det, der gør systemet spændende, er kombinationen af grundbog og i-bog.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Samfundsfag 8-9" er et grundbogssystem, der består af en grundbog, en lærervejledning og en i-bog. Grundbøgerne fremtræder solide, typografisk en anelse kedelige, men fagligt velfunderede og selvfølgelig skrevet, så de lever op til kravene i Fælles Mål 2009.

Fakta:

Titel: samfundsfag.gyldendal.dk

Forlag: Gyldendal

Det, der gør systemet spændende, er kombinationen af grundbog og i-bog. Eleverne kan på deres egen pc bladre i bogen på samme måde som i grundbogen. Men i-bogen er mere end en digitaliseret udgave af den fysiske bog. Den indeholder nemlig et væld af interaktive muligheder. Hvert kapitel indeholder for eksempel såkaldte i-klasser, som er interview med relevante personer i samfundet. Det kan være en politibetjent, en folketingspolitiker og en Christiansborg-journalist.

På siderne findes også diverse link til relevante videoklip og sider på nettet. Disse klip kunne den aktive samfundsfagslærer sagtens selv finde, men her er de fundet og lige parat til at bruge på relevante steder.

Der findes også arbejdsspørgsmål til hver af de 25 i-klasser. Dem kunne læreren også have udarbejdett lige så godt selv, men her bliver de serveret, hvilket naturligvis letter arbejdet for den travle lærer.

I-bogen kommer rigtig til sin ret, når den anvendes på smartboards i kombination med elevernes fysiske undervisningsbøger. Det er bestemt et materiale, der vil kunne engagere eleverne i 8. og 9. klasse, ligesom det er et særdeles godt værktøj for læreren.