Det nye campus bliver placeret midt i det nye højprofilerede kvarter i hjertet af København. Se hele planen for byggeriet på campus.ucc.dk

Læreruddannelser flytter i kæmpe-campus på Carlsberg

Professionshøjskolen UCC har netop fået grønt lys for et kæmpe prestigebyggeri, der fysisk skal samle ni uddannelser - Campus Carlsberg på mere i 55.000 kvadratmeter i den nyetablerede Carlsbergby i København. De lærerstuderende ville hellere have mere undervisning og vejledning end nye smarte lokaler.

Publiceret Senest opdateret
Det nye campus bliver en del af Byggeafsnit 8, som blamdt andet indeholder et højt bygningstårn og den fredede bygning 'De hængende haver'

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Folketingets finansudvalg har netop godkendt et offentlig-privat partnerskab, der gør det muligt for UCC i samarbejde med Udviklingselskabet CarlsbergByen PS at opføre et 55.000 kvadratmeter stort uddannelsesbyggeri. Det betyder, at de 10.000 studerende og 800 medarbejdere fra ni uddannelser, som i dag er placeret på forskellige adresser, skal samles under ét tag. UCC indeholder fire pædagog-uddannelser, en tekstilformidleruddannelse, en tegnsprogstolkeuddannelse, videruddannelse og to læreruddannelser - Blaagaard/KDAS og Zahle. Udviklingsselskabet har ansvar for byggeriets finansiering, mens UCC skal betale for at få stillet bygningen til rådighed.

Skal tiltrække flere kvalificerede lærerstuderende Det nye prestigebyggeri betyder, at Campus Carlsberg bliver et af Europas største uddannelses- og forskningsmiljøer på et pædagogiske område, og UCC håber ifølge en pressemeddelelse at kunne "til-trække flere og kvalificerede studerende til bl.a. læreruddannelsen". "Campus Carlsberg er et uddannelsesprojekt af internationalt format og vil blive et nyt cen-trum for professionsbacheloruddannelser, for videreuddannelse og for udviklingen af forskningsbaseret viden," siger rektor Laust Joen Jakobsen.

Lærerstuderende: Hellere mere undervisning end fine lokaler De lærerstuderende er dog ikke imponerede over det kommende byggeri. Zahles repræsentant i De studerendes Råd, Caroline Vording, frygter at man med et kæmpecampus kan miste koblingen mellem teori og praksis. "Jeg kan godt blive bange for, at man med så mange studerende, og særligt med de planer vi har hørt rygter om med samlæsning med de andre uddannelser, ender med, at det bliver rene forelæsninger. Som det er nu, er der jo hele tiden plads til, at vi kan reflektere over praksis i undervisning. Det bliver svært, hvis vi bliver mange på holdet, og man ikke har samme faglighed. Man skal passe på, at det ikke bare bliver en spareøvelse", siger Caroline Vording.

Nye tal bekræfter: Lærerstudiet er ikke et fuldtidsstudium

Hun undrer sig over, at man kaster sig ud et stort prestigebyggeri, når uddannelserne i den grad mangler penge. "Hvorfor vælger man at kaste sig ud et milliardbyggeri, når der ikke er penge til undervisning? Handler det om at profilere sig, så man kan tiltrække flere studerende og få flere taxameterpenge, eller handler det om, at man reelt mener, at man kan styrke uddannelserne ved at placere dem sammen? Jeg er ret sikker på, at en hvilken som helst lærerstuderende, du spørger, langt hellere vil have mere undervisning og vejledning og praktik - man skal godt nok læse meget selv for at kalde læreruddannelsen et fuldtidsstudium - end de perfekte lokaler".

Arbejdet med opførelsen af Campus Carlsberg går i gang nu og vil stå klar til indflytning i 2016.

Læs mere

Læs mere om det nye byggeri her

Powered by Labrador CMS